Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jau 10 kartą bus surengtos Litvakų dienos Londone

Spalio 6–7 d. Lietuvos Respublikos ambasadoje Jungtinėje Karalystėje vyks 10-osios Litvakų dienos, rašoma ministerijos pranešime spaudai.
Vilniaus žydai XX a pradžioje
Vilniaus žydai XX a pradžioje / Yad Vashem muziejaus nuotr.

Šių metų programoje – išskirtinis dėmesys Pietų Afrikos litvakų istorijai ir kultūriniam palikimui, kuris bus detaliai pristatytas dviejose teminėse diskusijose. Jose dalyvaus žymūs Pietų Afrikos, Jungtinės Karalystės ir Lietuvos akademikai, menininkai, kultūros institucijų atstovai.

Programa bus susieta ir su „Kaunas 2022“ projektais, nes dalis jų vystomi drauge su žymiais Pietų Afrikos kūrėjais. Litvakų dienose planuojami du koncertai – muzikinis Glebo Pyšniako (violončelė) ir Roko Zubovo (fortepijonas) duetas bei kolektyvo „Chromatikon“ audiovizualinio kūrinio premjera, įkvėpta turtingo tarpukario Kauno muzikinio gyvenimo.

Kasmet organizuojamos Litvakų dienos tapo savotišku tiltu, jungiančiu Jungtinėje Karalystėje gyvenančius litvakus su jų istorine tėvyne, taip pat tai – svarbus įvykis besidomintiems žydų istorija ir kultūriniu paveldu. Litvakų dienos sulaukė susidomėjimo ne tik Jungtinėje Karalystėje, bet ir Prancūzijoje, Izraelyje, JAV, Brazilijoje, Lietuvoje bei kitose šalyse.

Renginys organizuojamos hibridiniu būdu, jį bus galima stebėti Lietuvos ambasados Jungtinėje Karalystėje „Facebook“ paskyroje bei „YouTube“ kanale.

Litvakų dienų programą rasite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas