Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Jono Šliūpo muziejuje – „Kazio Varnelio kūrybos ištakų beieškant“

Lapkričio 16 d. (ketvirtadienį) 17.30 val. LNM Palangos burmistro Jono Šliūpo muziejuje (Vytauto g. 23A, Palanga) įvyks renginys „Kazio Varnelio kūrybos ištakų beieškant“, kuriame Kazio Varnelio namų-muziejaus vedėja, humanitarinių mokslų daktarė Daiva Vaišnienė pristatys dailininko kūrybą ir veiklą, 2022 m. išleistą albumą „Kazys Varnelis“, muziejaus kūrimosi istoriją.
Palangos J.Šliūpo muziejuje – K.Varnelio kūrybos ištakos
Palangos J.Šliūpo muziejuje – K.Varnelio kūrybos ištakos / Organizatorių nuotr.

Tai pirmoji lapkričio 8 d. Palangos Burmistro Jono Šliūpo muziejuje atidarytos parodos „Tapatybė ir forma: Kazio Varnelio kūryba“ lydimųjų renginių programos dalis.

Kartą išvydęs, Kazio Varnelio darbus vargu ar supainiosi su kurio kito lietuvių dailininko: savita tapybos technika, aštriabriaunės formos, ryškūs ir įsimenantys formų bei spalvų sąskambiai. Tokia yra vieno iš nedaugelio lietuvių kūrėjų, išbandžiusių optinio meno kryptį, unikalumo formulė. Pastaruoju metu šis menininkas, daugiausia laiko praleidęs ir kūręs JAV, Lietuvoje vis geriau pažįstamas ir atpažįstamas, juk optinės Varnelio kompozicijos yra itin universalios – sukurtos XX a. 7–8 dešimtmečiais, jos puikiai atliepia virtualios realybės aplinką ir ritmą, įprastą šiandienos žmogui.

Albumas „Kazys Varnelis“
Albumas „Kazys Varnelis“

Varnelio kūrybinių principų transformacijos ir jas lėmę biografijos posūkiai, kūrybinio ir istorinio konteksto sąveikos, aktualizuojančios optinio meno tradiciją lietuvių dailės istorijoje, atskleidžiančios K. Varnelio vietą ne tik lokaliame Lietuvos, bet ir globaliame moderniojo meno kontekste, aptariami naujausiame menininkui skirtame albume „Kazys Varnelis“, pripažintame viena iš gražiausių 2022 m. lietuviškų knygų (išleido Lietuvos nacionalinis muziejus).

Kviečiame apsilankyti atsinaujinusio Jono Šliūpo muziejaus rudenio ir žiemos renginiuose, kuriuose pristatysime Kazio Varnelio unikalių opartinių kūrinių ir etnografinės tekstilės ekspozicijas, kalbėsime apie istorijos ir gyvenimo kryžkelėse atsidūrusių Lietuvos žmonių tapatumo paieškas kūryboje ir kasdienybėje, dalinsimės istorijomis, muzika, eilėmis ir šiluma.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas