Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Kablio“ kultūra – dienoje su „Kuro aparatūra“

Šiltojo sezono pradžią, birželio 11 d., „Kuro aparatūra“ kviečia į savo tradicinę šventę, skirtą ne tik skoniui ir garsui, bet ir pačiam „Kablio“ pastatui Vilniuje.
„Arklio galia“
„Arklio galia“ / Tomo Tereko nuotr.
Temos: 3 Muzika Menas Kultūra

Pernai didelio susidomėjimo sulaukusios ekskursijos po „Kablį“, šiemet vėl atvers net tas duris, kurios paprastai būna užrakintos. Visos ekskursijos finišuos „Kuro aparatūros“ bravore, o joms pasibaigus čia pat įsikūrusioje „Saulės jėgainės“ terasoje laukia didžėjų pasirodymai ir grupės „Arklio galia“ gyvos muzikos koncertas.

Beveik nuo pat Nepriklausomybės atkūrimo „Kablyje“ vyko įvairiausi kultūriniai procesai. Pastatas pilnas kultūros ir šiandien: pagrindines jo erdves užėmę „Kablys + Club“ ir „Kablys + Kultūra“, rūsyje pogrindinę veiklą tęsia „XI20“, veikia muay thai treniruočių salė ir ekstremalaus sporto prekių parduotuvė, čia įsikūrę ir šventės kaltininkai „Kuro aparatūra“.

Penktus metus organizuojama „Diena su „Kuro aparatūra” didina apsukas ir dieną kviečia pradėti popiet, kada prasidės ekskursijos po „Kablį“. Skirtingai nuo atviros architektūros iniciatyvos „Open house“, šiuose pasivaikščiojimuose daugiausia dėmesio bus skiriama taip vadinamam „minkštajam“ paveldui. Vilniaus kultūrinių paribių dalyvis ir liudininkas, buvęs grupės „dr. Green“ vokalistas bei vienas čia veikusio „Green“ klubo iniciatorių Domininkas Kunčinas atvers kai kurias duris, kurios paprastai užrakintos, ir papasakos, kur buvo įrengtas realaus dydžio rožinis Barbės miegamasis, veikė bene pirmoji veganiško maisto valgykla Lietuvoje ar kaip įsirengti klubą po didžiąja scena.

Kelionė po pastatą baigsis „Kuro aparatūroje“ ir tęsis „Saulės jėgainės“ terasoje. Vakarinė dalis skiriama skoniams ir garsams. „Saulės jėgainės“ gėrimų kranus okupuos „Kuro aparatūros“ produkcija, o gomurio patirtis lydės Mamiko Motto, Simo Oko bei pagrindinio bravoro aludario Gedimino Milkevičiaus (aka Belze) parinkta muzika bei gyvas „Arklio galia” pasirodymas.

„Arklio galia“ vaizdo klipas „Blogos naujienos“:

VIDEO: „Arklio galia“ „Blogos naujienos“

„Arklio Galios“ muzika, artimiausia art rock muzikiniam stiliui, tiek įrašuose, tiek gyvai atsiskleidžia kaip teatrališkas performanso ir improvizacijos mišinys, kuriame minimalizmui vietos nėra. Ten, kur įspūdingi gitaros solo ir besikeičiantys ritmai susitinka free džiazo saksofonų skambesį, nuskamba aštrūs ir įdomūs tekstai, užliejantys erdvę netikėtu patosu ir priverčiantys klausytoją nustebti, išsigąsti ir pasukti galvą. Grupė iš Vilniaus yra išleidusi 6 albumus, o nacionaliniuose muzikos apdovanojimuose M.A.M.A. muzikantai buvo keliskart nominuoti Metų alternatyvos kategorijoje.

Visi „Dienos su „Kuro aparatūra“ renginiai nemokami, ekskursijoms po „Kablį“ reikalinga registracija, informacija apie ją bus skelbiama renginio paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas