Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalėdinis laikotarpis Vilniuje: naujos erdvės ir analogų neturinti pramoga

Viena gražiausių pasaulyje pripažinta Vilniaus Kalėdų eglė ir pagrindinės senamiesčio mugės savo žavesiu traukia minias, tačiau sostinė kviečia atvykus į svečius nepraleisti progos aplankyti ir kitų šventinę nuotaiką kuriančių vietų.
Šventiškai pasipuošusi sostinė
Šventiškai pasipuošusi sostinė / Vilniaus miesto savivaldybė

Kruopščiai surinktą kalėdinių veiklų sąrašą siūlo alternatyvaus Vilniaus pažinimo iniciatyva neakivaizdinisvilnius.lt. Jame – kalėdiniai koncertai gražiosiose sostinės bažnyčiose, mugės, kuriose dovanas galima įsigyti iš vietinių menininkų, kūrybinės dirbtuvės, žiemiški žygiai ir ekskursijos, renginiai šeimoms bei vienas įdomiausių šiųmečio kalėdinio Vilniaus įvykių – Alternatyvus kalėdinis kiemas buvusiame Lukiškių kalėjime.

Laukia svečių iš kitų miestų

Kalėdos – puikus metas pamatyti išsipuošusį Vilnių ir kelionę po šventinį miestą pradėti vos atvykus. Atkeliavusių į Vilniaus geležinkelio stotį miesto svečių lauks nauji „Neakivaizdinio Vilniaus“ žurnalo numeriai su įdomiausiomis sostinėje slypinčiomis istorijomis, stotyje bei Vilniaus turizmo informacijos centruose bus galima rasti nemokamų šventinių „Neakivaizdinio Vilniaus“ atvirlaiškių.

Alternatyva pagrindiniams miesto kalėdiniams taškams šiemet tapo Lukiškių aikštė ir jos apylinkės.

Šeimas su vaikais džiugins geležinkelio stotyje veikiantis kalėdinis traukinukas. Alternatyva pagrindiniams miesto kalėdiniams taškams šiemet tapo Lukiškių aikštė ir jos apylinkės. Čia iki pat kovo veiks kalėdinė čiuožykla, Lukiškių aikštės vandens fontanas virto šviesos skulptūrų instaliacija, o buvusiame kalėjime nuo gruodžio 20 d. atsidarysiančiame Alternatyviame kalėdiniame kieme visų, atvirų eksperimentams ir metamorfozėms, lauks šviesos instaliacijos, alternatyvi Kalėdų eglė – tekančio vandens skulptūra, interaktyvios supynės. Vilniaus svečiams „Neakivaizdinis Vilnius“ organizuos nemokamas ekskursijas, kurių metu gidai supažindins su kalėdinėmis Vilniaus tradicijomis.

Vilniaus miesto savivaldybė/Pramogos Lukiškių aikštėje
Vilniaus miesto savivaldybė/Pramogos Lukiškių aikštėje

Žiemiški pasivaikščiojimai

Žiema pasivaikščiojimams gryname ore tinka ne ką mažiau, negu vasara. Platformoje „Neakivaizdinis Vilnius“ siūlomi pažintinių pasivaikščiojimų įvairiose sostinės vietose maršrutai sušildys, o žiemiškas oras leis naujai išvysti net jau matytus Vilniaus peizažus. Įspūdingiausioms žiemos panoramoms tiks Karoliniškių kraštovaizdžio draustinyje esanti Plikakalnio atodanga, Pūčkorių pažintinis takas ar Ribiškių kalvynas.

Naujausia ir Lietuvoje analogų neturinti pramoga Vilniuje – ką tik atidaryta lėktuvų stebėjimo aikštelė Vilniaus oro uoste.

Naujausia ir Lietuvoje analogų neturinti pramoga Vilniuje – ką tik atidaryta lėktuvų stebėjimo aikštelė Vilniaus oro uoste. Čia specialiai įrengtoje vietoje galima patogiai stebėti lėktuvų kilimo ir tūpimo procesus, o fotografams – pasidaryti įspūdingų kadrų. Jei visgi nesinorės kišti nosies iš jaukaus kalėdinio senamiesčio, kitokiu kampu pažvelgti į Vilniaus širdį padės atvirų senamiesčio kiemelių maršrutas.

Informaciją apie „Neakivaizdinio Vilniaus“ siūlomas Kalėdas sostinėje ir visus miesto pažinimo maršrutus rasite www.neakivaizdinisvilnius.lt

Vilniaus miesto savivaldybė/Vilnius žiemą
Vilniaus miesto savivaldybė/Vilnius žiemą

Medžiaga parengta pagal Vilniaus miesto savivaldybės administracijos užsakymą. Turinys apmokėtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas