Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kalėdų požymiai Operos ir baleto teatre: „Spragtukas“, eglė ir staigmenos žiūrovams

Koks pirmasis požymis teatre, kad jau artėja Kalėdos? Žinoma, Piotro Čaikovskio baletas „Spragtukas“! Gruodį jis užvaldo bene visas baleto scenas – ši virtuoziška šokio technika ir genialia muzika perteikta pasaka šaltais žiemos vakarais traukia ir vaikus, ir suaugusius.
Kalėdos Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre
Kalėdos Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre / Martyno Aleksos nuotr.

Ne išimtis ir Lietuvos nacionalinis operos ir baleto teatras (LNOBT) – iki sausio 27 d. rodoma net 12 spektaklių, o artimiausi – gruodžio 9 ir 11 d.

Antrasis švenčių požymis, žinoma, yra Kalėdų eglė. Šį kartą LNOBT fojė puošia tikra iš Vilkijos miškų atgabenta spygliuota gražuolė. Ją teatrui dovanojo p. Kęstutis ir Gražina Markevičiai. Argi nėra smagu, pasigrožėjus aukštojo muzikos ir šokio meno kūriniais teatro scenoje, per pertrauką nusifotografuoti prie eglutės dar gi su plačiais sostinės vaizdais, atsiveriančiais pro didžiulius LNOBT langus?

Ir trečiasis neatskiriamas Kalėdų atributas neabejotinai yra dovanos. Jos gali būti įvairios – materialios ir neapčiuopiamos, bet svarbiausia, kad dovana  teiktų džiaugsmo. Tad savo žiūrovams teatras sumanė malonią staigmeną: jei jau turite pasirinkę spektaklį, į kurį labai norite nueiti – ir ne vieni, o su pora, visą gruodį galite įsigyti bilietus į kito pusmečio spektaklius lygiai perpus pigiau.

Sutikite, tai ir puiki Kalėdų dovanų idėja – juk galite savo artimajam, draugui padovanoti šventinį vakarą teatre. Iki gruodžio 21 d. teatro tiklalapyje (www.opera.lt) rasite sąrašą siūlomų spektaklių ir galėsite nesunkiai pasirūpinti tikro džiaugsmo dovanomis. Tarp siūlomų spektaklių – operos „Traviata“, „Karmen“, „Figaro vedybos“, „Eugenijus Oneginas“, „Valkirija“, „Žydė“, „Meilės eliksyras“. Taip pat – Šekspyro diptikas LNOBT scenoje, baletas „Dezdemona“ (sausio 23) ir opera „Otelas“ (sausio 24).

Norite į baletą? Prašom! „Kopelija“ bus rodoma sausio 18, vasario 1 ir 28 d. Traukia operetė? Jūsų dėmesiui – „Vienos kraujas“ sausio 26 d. O sausio 13-ąją, Laisvės gynėjų dieną, LNOBT bus atliekamas didingo grožio Antonino Dvoržako „Requiem“ su geriausiais Lietuvos operos scenos solistais ir dviem didžiausiais Lietuvos chorais – Kauno valstybiniu (meno vadovas Petras Bingelis) ir LNOBT choru (meno vadovas Česlovas Radžiūnas).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas