Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunas Europos kultūros sostinės metais liks be M.Žilinsko dailės galerijos

Kaune rekonstrukcijai uždarant Mykolo Žilinsko dailės galeriją, svarstoma, kur perkelti čia suplanuotus Kauno – Europos kultūros sostinės renginius 2022-aisiais, rašo „Kauno diena“.
Mykolo Žilinsko dailės galerija
Mykolo Žilinsko dailės galerija / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Šį faktą vertiname skausmingai, nes čia turėjo vykti reikšmingiausia „Kaunas 2022“ vizualaus meno programos dalis. Šiuo atveju linkime vieno – kad galerija būtų remontuojama, o ne šiaip stovėtų uždaryta. Juk garantuotų lėšų antram ir trečiam rekonstrukcijos etapui nėra“, – sakė organizacijos „Kaunas 2022“ vadovė Virginija Vitkienė.

Pasak jos, be šios galerijos mieste lieka nedaug didelių parodų erdvių.

Muziejaus laikinoji direktorė Daina Kamarauskienė neatmeta galimybės, kad pastatas, uždaromas trejiems metams, galbūt duris atvers tik po penkerių ar šešerių.

„Tokia tikimybė yra, nes nėra bendro finansavimo, nėra aiškiai paskirtos visos pinigų sumos. Tai reiškia, kad kiekvieną kartą kitam etapui reikės ir vėl ieškoti pinigų. Galimybė, kad viskas užsitęs ilgiau, tikrai yra. Objektas baugina vien tuo, kad jis yra labai sudėtingas“, – sakė ji.

M.Žilinsko dailės galerijos rekonstrukcija suplanuota trimis etapais: pastato apšiltinimo, galerijos modernizavimo ir saugyklų bei restauravimo centro statybos. Bendra projekto vertė – 15 mln. eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas