Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kauno miesto simfoninis orkestras rengia koncertą Pasaulinei kultūros dienai

Kauno miesto simfoninis orkestras balandžio 15 d., penktadienį, 18 val., visus kviečia į koncertą, skirtą Pasaulinei kultūros dienai paminėti. Šį kartą orkestrui diriguos KMSO vyriausiasis dirigentas Constantine Orbelian (JAV, Armėnija). Kartu su orkestru pasirodys ir visame pasaulyje žinomi solistai – akordeonistas Aidaras Gainullinas (Vokietija) ir trimitininkas Vladislavas Lavrikas (Rusija).
Kauno miesto simfoninis orkestras
Kauno miesto simfoninis orkestras / Organizatorių nuotr.

Taip pat Kauno valstybinės filharmonijos scenoje kartu su Kauno miesto simfoniniam orkestru ir solistais pasirodys ir Kauno valstybinis choras (meno vadovas ir vyr. dirigentas Petras Bingelis).

Aidaras Gainullinas – daugybę tarptautinių apdovanojimų pelnęs, visame pasaulyje pripažintas akordeono meistras, dainininkas ir kompozitorius, kino istorikas, išsiskiriantis unikaliu atlikimo stiliumi, dėl savo talento sulaukiantis didžiulo klausytojų dėmesio.

A.Gainullinas koncertuoja žymiausiose pasaulio salėse, kuriose solistas pasirodo kartu su garsiausiais simfoniniais orkestrais. A.Gainullinas sulaukė didelio pripažinimo ir įvertinimo ne tik iš muzikos specialistų, bet ir iš garbingų daugelio šalių vadovų bei svarbių asmenų visame pasaulyje.

Organizatorių nuotr./Aidar Gainullin
Organizatorių nuotr./Aidar Gainullin

Vladislavą Lavriką galime vadinti vienu talentingiausiu savo kartos atlikėju. Talentingasis muzikantas yra įvardijamas kaip geriausias rusų trimitininkas ir sparčiai augantis jaunasis dirigentas.

V.Lavrikas yra apdovanotas už pasiekimus atliekant tiek klasikinės, tiek džiazo muzikos kūrinius. Būdamas vos 20 metų jis tapo Rusijos nacionalinio orkestro pagrindiniu trimitininku.

Orkestro istorijoje tai pats jauniausias muzikantas, užėmęs tokią poziciją. V.Lavrikas – tarptautinių konkursų laureatas, komisijos narys, įvairių konkursų ir festivalių organizatorius.

Organizatorių nuotr./Vladislav Lavrik
Organizatorių nuotr./Vladislav Lavrik

Orkestras džiaugiasi maloniu sutapimu – būsimo koncerto dieną KMSO vadovas Algimantas Treikauskas minės ir savo 60-tąjį jubiliejų. A.Treikausko vadovaujamas Kauno miesto simfoninis orkestras kasmet surengia apie 50 koncertų. Taip pat rengia edukacinius, meninius projektus, kurie skirti visoms visuomenės grupėms. Algimantas Treikauskas orkestrui kvietė diriguoti ir rengti programas žymiausius šalies ir užsienio profesionalus.

Orkestro vadovas inicijavo visas gastroles Lietuvoje ir už jos ribų. Kaip atlikėjas A.Treikauskas dvidešimt šešerius metus dirbo Lietuvos nacionaliniame simfoniniame orkestre, tryliką – Lietuvos kameriniame orkestre. Su šiais svarbiausiais šalies kolektyvais A.Treikauskas koncertavo Lietuvoje, svarbiausiose užsienio koncertų salėse. A.Treikausko dėka Kauno miesto simfoninis orkestras susiformavo kaip kolektyvas, gebantis lankščiai ir profesionaliai priimti iššūkius, rengti rimtosios klasikos programas, imtis naujų sudėtingų simfoninių veikalų taip pat dalyvauti tarpdisciplininiuose projektuose didžiausiose šalies ir pasaulio arenose.

Koncerto, skirto Pasaulinei kultūros dienai paminėti, programoje skambės G.H.Stölzelio, K.Arbano, G.Gershwino, Á.Piazzolla'o, A.Gainullino, C.Orffo kūriniai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus