Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kelionę po Lietuvą pradeda paslaptimi dvelkiantis muzikos ir šokio spektaklis „Bach plus“.

Gegužės 19 d., šeštadienį, 20.30 val. Šv.Kotrynos bažnyčioje laukiami visi, išsiilgę nežemiškos, pakylėtos muzikos ir romantiško reginio. Po bažnyčios skliautais gims naujas, pasaulyje plačiai išgarsėjusio lietuvių kilmės violončelininko Davido Geringo sumanytas instrumentinės muzikos ir šokio spektaklis „Bach plus“.
Muzikos ir šokio spektaklis „Bach plus“
Muzikos ir šokio spektaklis „Bach plus“ / Lietuvos muzikų sąjungos nuotr.

Nuolat išskirtinį dėmesį savo gimtajam miestui Vilniui rodantis muzikas šį kartą į sceną žengs su egzotiškąja japonų balerina Emi Hariyama, savo šokiu suteiksiančia spalvų violončelės maestro atliekamai J. S. Bacho bei nūdienos kūrėjų muzikai.

Spektaklio muzikinė ašis – kompozitoriaus J.S.Bacho siuitos violončelei solo, savo išraiškos galimybėmis, muzikine dramaturgija ir emocionalumu dažnai lyginamos su Shakespear‘o dramomis. Vakaro metu skambės pirmoji, penktoji ir trečioji siuitos, praturtintos Johno Corigliano, Pablo Casalso, Vytauto Germanavičiaus, Anatolijaus Šenderovo, Peterio Vaskso ir paties D. Geringo kurtomis preliudijomis, interliudijomis ir postliudijomis.

„Instrumentinės muzikos ir šokios spektaklio „Bach plus“ idėja – šlovinti meną: akademinę muziką ir klasikinį šokį.  Dream, Dramma, Gloria – pagrindinių dalių pavadinimai, atskleidžiantys emocinį spektaklio turinį, kurį dar labiau sustiprins vizualiniai sprendimai – nuo paslaptingo šešėlių žaismo, stilizuotų japoniškų kostiumų, iki frako bei klasikinio baleto simboliu tapusio tutu sijonėlio“ – artėjančios premjeros detales atskleidė renginio koncepcijos bei muzikinės dramaturgijos autorius D. Geringas.

Osakos mieste Japonijoje gimusi „Bach plus“. choreografijos autorė ir atlikėja E. Hariyama klasikinio baleto mokėsi Rusijoje. Šoko Maskvos Didžiajame ir Sankt Peterburgo Marijos teatre, Eseno Aalto operoje Vokietijoje, abiejuose Valstybiniuose Berlyno operos teatruose. Ne tik klasikiniu, bet ir šiuolaikiniu bei išraiškos šokiu besidominti balerina yra tapusi prestižinių šokio meno konkursų Rusijoje, JAV ir Japonijoje laureate.

„Buvau sužavėta maestro Davido Geringo pasiūlyta muzika. Šokti galima pagal visą muziką, tačiau ji privalo būti turtinga emociniu turiniu. „Bach plus“. muzika – ypatingai gili, paveiki, ištrinanti ribas tarp laikmečių, žanrų, stilių. Tikiuosi šis spektaklis ras kelią į Lietuvos žiūrovų širdis“, – apie bendro kūrybinio rezultato lūkesčius prisipažino pirmą kartą Lietuvos scenoje pasirodysianti E. Haryama.

Instrumentinės muzikos ir šokio spektaklis BACH PLUS po premjeros Šv.Kotrynos bažnyčioje bus rodomas ir kituose Lietuvos miestuose. Pirmieji tarptautinį projektą turės galimybę išvysti Alytaus ir Gargždų žiūrovai.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas