Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje – „Pasinesusikalbėjimai“ su Aldona Vilutyte ir Andriumi Zalieska-Zala

Liepos 22 d., trečiadienį, 18 val. visų laukia Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Girulių padalinys (Šlaito g. 10A), kur vyks aktorės Aldonos Vilutytės ir roko grupės „Arbata“ lyderio Andriaus Zalieskos-Zalos dueto programa „PASINESUSIKALBĖJIMAI“ (Daivos Čepauskaitės eilėraščiai + Andriaus Zalieskos-Zalos dainos).
Aldona Vilutytė ir Andrius Zalieska-Zala
Aldona Vilutytė ir Andrius Zalieska-Zala / I.Kanto bibliotekos iliustracija

Būna – žmonės kalba ir nesusikalba... būna – nekalba ir susikalba... būna – nesikalba... būna – pasikalba... būna visaip... Renginio metu bus tokie pasinesusikalbėjimai tarp Aldonos ir Andriaus, tarp jūsų ir mūsų, tarp dainų ir eilėraščių. Apie daug ką pasinesusikalbėsime. Apie tuos kurie šalia, apie tuos, kurių nėra, apie tai, kas neįvyko, apie tai, ką pražiopsojome, apie svajones, klaidas, lūkesčius ir apie tai, kad gyventi ir mylėti yra gera...

„PASINESUSIKALBĖJIMAI“ – muzika ir poezija, dainos ir eilėraščiai. Du balsai – vienas dainuoja, kitas kalba. Atrodytų, kitaip ir negali skambėti eilės ir muzika, tačiau tokių duetų nėra daug. Aldona Vilutytė ir Andrius Zalieska-Zala – abu yra scenos vilkai, bet duetas – naujas.

A. Vilutytė – aktorė, kuri jau 25 metus kuria vaidmenis įvairiuose teatruose. Yra sukūrusi daugiau nei 70 vaidmenų „Keistuolių teatre“, teatro laboratorijoje „Atviras ratas“, Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, „No Theatre“, „Idio“ ir kituose teatruose. Tiek pat laiko kuria vaidmenis kine, dubliuoja animacinius filmus, garsina įvairiose Lietuvos televizijose, vaidina radijo pjesėse, dalyvauja poezijos ir literatūros vakaruose. Yra „Literariumo“ įkūrėja, LMTA scenos kalbos ir vaidybos dėstytoja.

A. Zalieska-Zala – roko grupės „Arbata“ lyderis. 20 metų aktyviai kuria, su grupe išleido ne vieną albumą, dirbo su kitais žymiais Lietuvos muzikantais, bet visada liko ištikimas sau ir savo Dievams. Taip pat rašo eilėraščius, kurie virsta dainomis, eksperimentais ir sugula į solinės veiklos albumus. Tai atlikėjas, kuris autentiškai giliai prasiveržiančiu balso grūdėtumu neleidžia pamiršti „Arbatos“ idėjinio vado, to harmonijos vedlio, kuris lyg akrobatas balansuoja tarp brandaus žodžio ir gaivališko veiksmo.

„Laukiame tų, kurie nori sustoti, pasislėpti nuo šurmulio, skubėjimo, reikalų reikaliukų ir ramiai pabūti su savimi ir su atlikėjais“, - skelbia biblioteka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas