Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kokių renginių nepraleisti šią savaitę?

Norint, kad pro akis neprasprūstų mylimos grupės koncertas, o savuosius virtualių ir ne tik renginių maršrutus planuotis būtų lengviau, pristatome 15min rekomendacijas. Ko nepraleisti šią savaitę?
Gatvės muzikos diena
Gatvės muzikos diena / Gabrieliaus Jauniškio nuotr.

1.

Almanacho „Poezijos pavasaris 2022“ pristatymas

Luko Balandžio / 15min nuotr./Jaunųjų poetų kūrybos vakaras „Sueiliuotas pavasaris“
Luko Balandžio / 15min nuotr./Jaunųjų poetų kūrybos vakaras „Sueiliuotas pavasaris“

Premijos už geriausią esė almanache įteikimas ir festivalio rengėjų prizo už literatūros sklaidą įteikimas. Dalyvauja almanacho sudarytojas, almanacho autoriai, vertėjai, dailininkė ir kiti. Renginio moderatorius – poetas Aivaras Veiknys.

Kada

gegužės 16 d.

Kur

rašytojų sąjungos kieme, Vilniuje;

2.

Filmo „Salo, arba 120 Sodomos dienų“ peržiūra

VIDEO: Salò, or the 120 Days of Sodom (1957) - Official Trailer

Nusivylęs seksualine revoliucija, Pasolinis išsižadėjo „Gyvenimo trilogijos“, šlovinančios kūną ir erotiškumą, ir į ją atsakė savo paskutiniu filmu, „Salò“. Juostoje laisvai interpretuojamas Markizo de Sado romanas „120 Sodomos dienų“. Veiksmas vyksta šiaurės Italijoje paskutinėmis Musolinio valdymo dienomis: keturi fašistai įkalina būrelį vaikinų ir merginų atokioje viloje, užsiima iškrypėliškomis orgijomis ir vykdo žiaurius kankinimus. „Salò“ – tai provokuojantis, tiesmukas ir vis dar aktualus žvilgsnis į žmogaus žiaurumą.

Kada

Gegužės 19 d.

Kur

„Skalvijos“ kino teatre, Vilniuje;

Kiek

5.85 eur;

3.

Didysis „Santakos“ šou

„Santaka“ – antrasis didysis „Šiuolaikinės Kauno mito trilogijos“ renginys ir vėl užpildys visą miestą. Kauno gimtadienis – vienoje įspūdingiausių Lietuvos vietų – Kauno santakoje – kvies žiūrovus išspręsti vidines prieštaras ir švęsti vienybę. Saulei leidžiantis, gimtadienį švenčiantį miestą pasitiks niekada Lietuvoje iki šiol nematyta vandens misterija, pirmą kartą kuriama bandant pažaboti upių tėkmę.

Ypatingoje scenoje išvysime daugiau nei 100 plaukiojančių objektų, daugybę muzikos žvaigždžių ir akrobatų – įvyks miestui skirta žmogaus ir gamtos sinergija, kuri padovanos nenuspėjamą, didelio masto šou ant tekančio vandens. Visą likusį savaitgalį žiūrovus bei miesto svečius stebins šiuolaikinio cirko pasirodymai, tarptautinio lėlių teatrų festivalio įžanginiai renginiai, prie vandens kvies „Švęskime upę“ iniciatyvos, muzikinės iškylos į prie upių išsidėsčiusias Kauno ir Kauno rajono gyvenvietes. Pasiruoškite visi ir kiekvienas – laukia renginių kupinos dienos.

Kada

gegužės 21 d. 22:00 val.

Kur

Nemuno ir Neries santaka, įvairios vietos prie upių Kaune ir Kauno rajone

4.

Gatvės muzikos diena

Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Gatvės muzikos diena
Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Gatvės muzikos diena

Šventė, kai įvairiuose Lietuvos ir užsienio miestuose visi mokantys ir norintys išeina groti gatvėse, skveruose, aikštėse ar net viešajame transporte! Tądien miestų gatvės skęsta įvairios muzikos garsuose, o šventės žiūrovai gėrisi muzikantų kuriamais pasirodymais. Nesvarbu, ar esi profesionalus muzikantas, ar mėgėjas; groji metalą ar sutartines – šventėje dalyvauti gali visi!

Kada

Gegužės 21 d.

Kur

visoje Lietuvoje, yra parengtas specialus žemėlapis;

5.

„Пошлая Молли“ koncertas

„Пошлая Молли“ yra populiariausia Ukrainos jaunimo pop-punk grupė, kurios dainos vien „Spotify“ sulaukia daugiau nei 14 mln. srautų, o populiariausias vaizdo klipas peržiūrėtas 19 mln. Visos lėšos, kurias surinksime šio turo metu, bus pervestos Ukrainos gynėjams ir nukentėjusiems nuo karo.

Kada

gegužės 21 d.

Kur

klube „Legendos“, Vilniuje;

Kiek

5–50 eur.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas