Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kreditoriai perima sunkumų slegiamo cirko „Cirque du Soleil“ kontrolę

„Cirque du Soleil“ kreditorių grupė paskelbė perimsianti smarkiai įsiskolinusios garsiausios pasaulyje cirko trupės kontrolę. Pasiūlymų, kurie būtų geresni už pateiktąjį Kanados fondo „Catalyst Capital Group“ vadovaujamos kreditorių grupės, buvo laukiama iki antradienio popietės.
„Cirque du Soleil“ pasirodymo „Quidam“ akimirka
„Cirque du Soleil“ pasirodymo akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Tačiau garsiausia pasaulyje cirko trupė, kuriai buvo skirta teismo apsauga, vėliau pranešė, jog šios kreditorių grupės pateiktas pasiūlymas, kurio vertė, apytikriais skaičiavimais, viršija 1,2 mlrd. JAV dolerių, yra geriausias, pranešė Kanados žiniasklaida.

Kreditorių pasiūlymą artimiausiomis savaitėmis dar turės patvirtinti Kvebeko teismas.

Kreditoriai cirkui skirs 300–375 mln. JAV dolerių, pranešė laikraštis „The Globe and Mail“. Be to, kreditoriai taip pat sutiko sumažinti cirko garantuotą skolą nuo 1,1 mlrd. iki 300 mln. JAV dolerių.

„Catalyst Capital Group“ vadovas Gabrielis de Alba kreditorių grupės pasiūlymą pavadino „geriausia baigtimi cirkui“, jo darbuotojams ir partneriams.

1984 metais Kvebeke įkurtai akrobatų trupei dėl koronaviruso pandemijos nuo kovo mėnesio pasaulyje teko atšaukti 44 pasirodymus.

Ji atleido 4,679 tūkst. akrobatų ir techninių darbuotojų, o tai sudaro 95 proc. trupės darbo jėgos.

Susitarimas su kreditorių grupe, apie kurį buvo paskelbta liepos viduryje, pakeičia perėmimo pasiūlymą, dėl kurio birželio pabaigoje buvo sutarta su dabartiniais cirko akcininkais – Jungtinių Valstijų investicine grupe „TPG Capital“, Kinijos „Fosun“ bei Kvebeko instituciniu investuotoju „Caisse de deposit and placement of Quebec“ (CDPQ).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas