Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kultūros ministerija siekia tobulinti kultūros ir meno premijų sistemą

Ligšiolinė valstybės premijų sistema nebuvo formuojama sistemingai ir sugriovė balansą tarp skirtingų kultūros bei meno sričių – teigia Kultūros ministerija, skelbusi konkursą tyrimo „Valstybės kultūros ir meno premijų sistema ir pasiūlymai jai tobulinti“ pirkimui.
Kultūros ministerija
Kultūros ministerija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Konkurse dalyvavo du kandidatai, jį laimėjo VšĮ „Vilniaus verslo konsultacinis centras“. Tyrimas kainuos 5 929 eurus.

Pasiteiravus, dėl kokių priežasčių nutarta, jog toks tyrimas yra reikalingas, Kultūros ministerijos Ryšių su visuomene ir strateginės komunikacijos skyriaus vedėja Jana Mikulevič teigė, jog buvo kliautasi Kultūros politikos strategijos projektu, kuriuo siekiama tolygios įvairių kultūros ir meno sričių raidos.

„Valstybės premijų sistema iki tol nebuvo formuojama sistemingai, premijų kaita ir jų sistema priklausė nuo trumpalaikių politinių prioritetų, to pasekmė – didelis disbalansas atskirų kultūros ir meno sričių. Šis tyrimas turėtų apžvelgti valstybės kultūros ir meno premijų sistemą, pateikti rekomendacijas dėl tolygesnio kultūros ir meno kūrėjų skatinimo premijomis“, – sakė J.Mikulevič.

Jos teigimu, šiuo tyrimu siekiama išanalizuoti ir įvertinti valstybės kultūros ir meno premijų (Lietuvos nacionalinių kultūros ir meno premijų, Vyriausybės kultūros ir meno premijų, J. Basanavičiaus premijos, Kultūros ministerijos premijų) sistemą. Taip pat – apžvelgti Lietuvos savivaldybių kultūros ir meno premijų sistemas.

Tyrimo vykdytojai drauge yra įsipareigoję apžvelgti mažiausiai dviejų užsienio šalių kultūros ir meno premijų sistemas bei pateikti siūlymus – mažiausiai dvi alternatyvas – dėl valstybės kultūros ir meno premijų sistemos tobulinimo.

Pasak J.Mikulevič, tyrimo rezultatai visuomenei turi būti pristatyti iki šių metų galo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas