Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kultūros ministras viešės JAV, dalyvaus J.Meko 100-mečio renginiuose

Kultūros ministras Simonas Kairys šią savaitę su darbo vizitu viešės Niujorke ir Vašingtone, pranešė Kultūros ministerija.
Jonas Mekas
Jonas Mekas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vizitą Niujorke S.Kairys antradienį pradės Jono Meko 100-mečio programos renginiais – lankysis parodos „Kamera visą laiką buvo įjungta“ atidaryme Žydų muziejuje, su jo atstovais aptars tolesnio bendradarbiavimo perspektyvas.

Susitikime su Jono Meko fondo prezidentu Sebastianu Meku ketinama apžvelgti 100-mečio programos vykdymą, kitus bendrus projektus.

Su YIVO žydų mokslinių tyrimų instituto Niujorke vadovu Jonathanu Brentu S.Kairys apibendrins neseniai užbaigto Edwardo Blanko Vilniaus kolekcijų projekto rezultatus, diskutuos apie tolesnio bendradarbiavimo perspektyvas.

Niujorke S.Kairys taip pat susitiks su kompozitore Žibuokle Martinaityte, vėliau dalyvaus jos kūrinio „Saudade“ JAV premjeroje. Lietuvių kompozitorės kūrinį atliks Niujorko filharmonijos orkestras.

Bendradarbiavimo galimybės bus aptartos ir susitikimuose su Bruklino muziejaus atstovėmis Niujorke ir Smithsono federalinio muziejaus Amerikos meno archyvų vadovėmis Vašingtone.

Vasario 15–19 dienomis vyksiančio vizito metu suplanuoti kultūros ministro susitikimai su kitų JAV kultūros ir meno įstaigų, lietuviškų organizacijų ir lietuvių bendruomenės JAV atstovais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas