Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Kūrybinės dirbtuvės ir konferencija „More Than Tote“ klausia, ar atributika gali būti tvari?

Gruodžio 5–6 d. kultūros komplekse „Sodas 2123“ vyks konferencija ir kūrybinės dirbtuvės apie tvarią atributiką, rašoma pranešime spaudai.
„More Than Tote“
„More Than Tote“

Vakaruose jau kurį laiką stebimas atributikos (anglų k. Merch) reiškinio Renesansas. Lietuvoje, nors turime daug puikių kultūros organizacijų, pasižyminčių originaliu ir unikaliu turiniu, dar trūksta originalaus dizaino atributikos objektų, kurie ilgai (ne tik renginio metu) būtų įdomūs bei patrauklūs žmonėms.

Paprastai atributika suvokiama kaip marškinėliai, krepšeliai ar rašikliai su logotipu. Ji neretai kuriama skubant, ne visada negalvojant, iš kur atkeliauja žaliavos bei medžiagos ir ar pirkėjas ilgai naudosis atributikos objektu, suvenyru, ar pamirš jį praėjus kelioms savaitėms po apsilankymo renginyje? Toks atributikos likimas kelia opius tvarumo klausimus – ar verta į daiktų perkrautą aplinką paleisti dar daugiau greitai aktualumą prarandančių objektų?

Visgi manome, kad atributikos objektai gali būti tvarūs bei gerokai prisidėti prie organizacijos veido, įvaizdžio kūrimo. Tai pasiekti galima tiek naudojant etiškai išgautas medžiagas, prižiūrint procesus ar naudojantis patikimų partnerių paslaugomis, o taip pat – į kūrybos procesus įtraukiant įdomius ir eksperimentuoti linkusius kūrėjus, kurių Lietuvoje tikrai netrūksta.

Tad kultūros kompleksas „Sodas 2123“ inicijuoja nemokamą konferenciją ir kūrybines dirbtuvės, finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos ir Vilniaus miesto savivaldybės. Jose Lietuvos kultūros organizacijos 2 dienas dalinsis patirtimi, mokysis iš užsienio bei Lietuvos sėkmės istorijų ir ieškos galimybių bendradarbiauti su talentingais Lietuvos dizaino kūrėjais bei tarpusavyje.

Konferencijoje ir dirbtuvėse patirtimi dalinsis „Tate Modern Licensing and Merchandise" vadovė Rosey Blackmore, estų menininkė Sandra Kosorotova, Rūta Miškinytė, Milena Černiakaitė (galerija „Apiece), studija Efukum ir kiti.

Kūrybinių dirbtuvių mentoriai: Marija Puipaitė, Marek Voida, Gailė Pranckūnaitė, Anta Marija Antanavičiūtė, Žygimantas Kudirka, Antanas Dubra, Vytautas Gečas.

Projekto kuratorės – Danutė Gambickaitė ir Stefanija Jokštytė.

Vieša renginio dalis atvira ir nemokama visiems, dirbtuvės – užsiregistravus ar turint kvietimą . Informuojame, kad kūrybinėse dirbtuvėse dalyvaus tik iki 7 atrinktų organizacijų (iš vienos – iki 4 asmenų), tad esant didesniam pareiškėjų skaičiui vyks atranka.

Jei Jūsų organizacija ketina dalyvauti kūrybinėse dirbtuvėse, užpildykite žemiau esančią formą iki gruodžio 1 d. ir su jumis susisieksime.

Registracijos forma organizacijoms čia.

Laikas: konferencija – gruodžio 5 d., nuo 16.00 iki 20.00 val.; kūrybinės dirbtuvės – gruodžio 6 d., nuo 10.00 iki 16.00 val.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas