Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuva išrinkta į UNESCO Tarptautinės komunikacijos vystymo programos tarybą

Lietuva ketvirtadienį išrinkta UNESCO Tarptautinės komunikacijos vystymo programos tarybos (angl. International Programme for Development of Communication, IPDC) nare.
UNESCO
UNESCO / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 UNESCO

Kaip ketvirtadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija, Generalinės konferencijos 41-ojoje sesijoje Paryžiuje ketvirtadienį Lietuva IPDC nare išrinkta 2021-2025 metų laikotarpiui, kartu su dar 18 valstybių.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad narystė šioje programoje leis ir toliau siekti bendrų UNESCO ir Lietuvos tikslų komunikacijos ir informacijos srityje bei išraiškos laisvės ir žurnalistų saugumo klausimais.

„Lietuva tęs įsitraukimą kovojant su dezinformacija vardan laisvos visuomenės ir demokratinės viešosios erdvės“, − pranešime teigė G.Landsbergis.

Rytų Europos grupėje, kuriai priklauso Lietuva, taip pat išrinktos Čekija ir Rusija. Toje pačioje grupėje kandidatavusi Baltarusija į IPDC tarybą nepateko.

UNESCO Tarptautinės komunikacijos vystymo programai Lietuva teikia finansinę ir ekspertinę paramą, 2020-2021 metais Lietuva buvo aktyvi šios programos tarybos narė.

40 metų veikianti programa yra vienintelis Jungtinių Tautų sistemos daugiašalis forumas, skirtas sutelkti tarptautinę bendruomenę remti žurnalistų saugumą, spaudos laisvę ir komunikacijos plėtrą besivystančiose šalyse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas