Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Lietuva mini Šv. Patriko dieną

Kasmet kovo 17 dieną Airija mini Šv. Patriko dieną. Šiais metais, Airijos ambasados Lietuvoje iniciatyva šia proga žaliai apšviesti įvairūs pastatai bei objektai visoje šalyje.
Vilniaus televizijos bokštas
Vilniaus televizijos bokštas / Vytauto Gudaičio nuotr.

Kiekvienais metais „Tourism Ireland“ inicijuoja „Global Greening“ akciją, kurios metu visame pasaulyje įvairūs pastatai bei objektai apšviečiami žalia spalva taip paminint nacionalinę Airijos šventę – Šv. Patriko dieną. Daugiau nei 70 milijonų žmonių visame pasaulyje prisijungia prie Airijos nacionalinės šventės minėjimo.

Šiemet Šv. Patriko dieną „Global Greening“ akcija bus rekordinė – žaliai planuojama apšviesti net 670 pastatų bei objektų 66 valstybėse.

Dėl siaučiančios Covid-19 pandemijos bei Lietuvos vyriausybės nustatytų apribojimų šiais metais Šv. Patriko diena nebus paminėta tradiciniais renginiais. Visgi, Airijos ambasada bendradarbiaudama su Biržų, Kauno, Klaipėdos, Kretingos, Molėtų, Palangos ir Vilniaus savivaldybės apšvietė rekordinį skaičių pastatų bei objektų šalyje.

Kauno savivaldybės nuotr./Kauno rotušė
Kauno savivaldybės nuotr./Kauno rotušė

„Noriu nuoširdžiai padėkoti už gerumą, pagalbą bei bendradarbiavimą visoms savivaldybėms Lietuvoje, prisidėjusioms ir padėjusioms organizuoti šių metų Šv. Patriko dieną. Vertinu puoselėjamą tvirtą Lietuvos – Airijos valstybių draugystę. Airijoje turime įsikūrusią didelę ir gražią lietuvių bendruomenę. Džiaugiuosi, ne tik, jog kasmet Airijos salą aplanko vis daugiau lietuvių, bet ir jog vis daugiau Airijos piliečių atrandą Lietuvą. Neabejoju, kad mūsų dviejų tautų bendradarbiavimas, draugystė bei žmonių tarpusavio ryšiai ir toliau stiprės“ – teigė Airijos ambasadorius Lietuvoje Peter McIvor.

Šiais metais „Tourism Ireland“, taip pat parengė ir specialią 90 minučių transliaciją Šv. Patriko diena namuose su „Tourism Ireland“, kurią galės stebėti ne tik Airijos piliečiai, gyventys užsienyje, bet ir visi norintys prisijungti prie Šv. Patriko dienos minėjimo. Programa bus transliuojama socialiniuose tinkluose kovo 17-osios vakarą iš trijų žymiausių Airijos barų: Johnnie Fox’s baro Dublino kalnuose, taip pat iš Dick Mack’s baro Dingle ir Duke of York baro Belfaste. Renginį ves televizijos laidų vedėja Bláthnaid Ní Chofaigh.

Renginio metu skambės tradicinė ir moderni airiška muzika, bus atliekami airiški šokiai bei garantuojama šventinė nuotaika.

Renginys bus transliuojamas kovo 17 d., trečiadienį, 21 val. Lietuvos laiku per „Tourism Ireland“ Facebook paskyrą ir Youtube kanalą, taip pat per Ireland.com.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas