Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Į Lietuvą sugrįžta „Theodor Bastard“

Birželio 8-ąją į Lietuvą sugrįš „Theodor Bastard“ ir menų fabiko „Loftas“ vasaros terasoje gerbėjams ir „world“ muzikos mylėtojams surengs įspūdingą koncertą bei pakvies pasinerti į neįtikėtino grožio melodijas, rašoma išplatintame pranešime.
„Theodor Bastard“
„Theodor Bastard“ / Asmeninio archyvo nuotr.

„Theodor Bastard“ – viena įdomiausių šiuolaikinių Europos muzikos grupių, jungianti world, trip-hop'ą, darkwave, rytietiškas ir Balkanų tradicijas bei šiaurietišką mistiką. Iš Sankt Peterburgo kilęs kolektyvas jau šeštąjį kartą pasirodys Lietuvoje, švytėdamas nepaprastu ritmų ir melodijų srautu, ypatinga archajinių instrumentų ir šiuolaikinio skambesio derme.

Asmeninio archyvo nuotr./„Theodor Bastard“
Asmeninio archyvo nuotr./„Theodor Bastard“

Kaip teigia patys grupės nariai, Lietuva jiems – ypatinga šalis, kurios publika niekada nenuvilia. Dėl to jų pasirodymai čia būna išskirtiniai, ypatingai šilti ir skleidžiantys geras emocijas.

VIDEO: „Theodor Bastard“ pasirodymas Lietuvoje

Kolektyvas gyvuoja nuo vėlyvųjų 1990 m. ir skaičiuoja 27-uosius gyvavimo metus. Grupė susideda iš penkių narių, kuriuos jungia bendra idėja ir muzika, o grupės pasididžiavimas yra unikalaus balso atlikėja Yana Veva. „Theodor Bastard“ kūriniuose galima išgirsti daug tradicinių rytietiškų ritmų, nuo balkaniško iki rusiško folkloro, įvairių etninių instrumentų bei visa tai apjungiančią elektroninę muziką.

Grupė išleido 16 albumų, kurių paskutinieji stebina ne tik savo muzikiniu išskirtinumu, muzikos platybe ir įvairialypiškumu, bet ir unikaliais dizainais. Keliaudama ir koncertuodama po visą pasaulį grupė savo kūrybos įrašus yra išleidusi Vokietijoje, Meksikoje, Argentinoje, Turkijoje ir Rusijoje. Kolektyvas yra surengęs per kelis šimtus koncertų įvairiose šalyse, dalyvavęs žymiausiuose world muzikos festivaliuose Europoje, Lietuvoje tris kartus koncertavo festivalyje Mėnuo Juodaragis, kur mūsų šalies klausytojams dovanojo nepamirštamus pasirodymus.

Bilietus, kurių kaina 12–15 eurų, galima įsigyti čia.

VIDEO: THEODOR BASTARD - Kukushka (Official video) HD

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas