Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

M.Mažvydo bibliotekos direktorius R.Gudauskas išrinktas vienos iš UNESCO tarybų nariu

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos generalinis direktorius Renaldas Gudauskas išrinktas Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacijos (UNESCO) Filosofijos ir humanitarinių mokslų tarptautinės tarybos (CIPSH) vykdomojo komiteto nariu naujajai trejų metų kadencijai.
Renaldas Gudauskas
Renaldas Gudauskas / LNB nuotr.

Pasak M.Mažvydo bibliotekos, R.Gudauskas į vykdomąjį komitetą buvo išrinktas antradienį, o trečiadienį jau dalyvavo pirmajame vykdomojo komiteto posėdyje, kuriame atstovavo atminties institucijoms.

CIPSH yra nevyriausybinė organizacija,1949 metais įkurta UNESCO iniciatyva. Ji vienija tarptautines mokslininkų sąjungas, federacijas ir asociacijas, atstovaujančias filosofijos, humanitarinių mokslų ir susijusių disciplinų srityse.

CIPSH yra pasirašiusi specialų bendradarbiavimo susitarimą su UNESCO ir veikia kaip patariamoji humanitarinių mokslų taryba, dalyvauja bendradarbiavimo projektuose.

Taryba taip pat koordinuoja tarptautinius mokslinius tyrimus ir darbus, skatina mokslininkų keitimąsi žiniomis ir tarptautinį mokslininkų mobilumą.

Tokiomis priemonėmis ji siekia pagerinti skirtingų disciplinų specialistų bendravimą, užtikrinti geresnį kultūrų, skirtingo socialinio, individualaus ir kolektyvinio elgesio pažinimą ir išryškinant kiekvienos kultūros turtingumą ir įvairovę.

Prof. dr. R.Gudauskas nacionalinei M.Mažvydo bibliotekai vadovauja nuo 2010-ųjų, jis taip pat yra Lietuvos nacionalinės UNESCO komisijos narys, vykdomojo komiteto narys ir UNESCO tarpvyriausybinės programos „Informacija visiems“ Lietuvos atstovas bei tarybos narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas