Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menininkas kurs miestą iš obuolių

Pirmą kartą Lietuvoje bus sukurta skulptūra iš obuolių, perkelsianti sostinės senamiesčio vaizdus. Pasak idėjos autoriaus Vaido Ramoškos, skulptūrai bus sunaudota daugiau nei pusė tonos arba beveik 5 tūkst. vnt. obuolių.
Obuolys
Obuolys / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Skulptūra

Anot jo, naudojant 6 skirtingų atspalvių obuolius, bus atkurtas stilizuotas sostinės senamiesčio fragmentas - Vilniaus universiteto senųjų rūmų architektūrinis ansamblis.

„Tai išskirtinis atvejis mano kūryboje, kadangi šiai instaliacijai bus naudojami tik tikri obuoliai, o meninės instaliacijos kūrimo procesą galės ne tik stebėti, bet prisidėti visi norintys“, - teigia ne vieną meninę instaliaciją Lietuvos miestuose įgyvendinęs skulptorius.

Anot jo, „gyvai“ miesto skulptūrai, kurios plotis sieks 20 kv. m, sukurti bus naudojama didžiulė pakyla, nuo žemės pakilusi 30-40 cm.

„Tai savotiškas būdas pažvelgti į tai ką mes turime šalia sąvęs kiekvieną dieną, tačiau nustojame tai matyti. Vilniaus senamiestis ar tuo labiau jo universitetas yra ta vieta, kuria aš asmeniškai stipriai didžiuojuos, nes tai yra savotiška kelio pradžia, tad šiuo kūriniu noriu apie tai priminti daugeliui žmonių. Obuolius kaip pagrindinę medžiagą pasirinkau kaip viso ko pradą, nes būtent nuo jų prasidėjo mūsų gyvenimas bei tai yra puiki medžiaga kūrimui, tikras gyvybės simbolis“, - sako Vaidas Ramoška.

Senamiesčio vaizdas iš obuolių bus atkurtas šalia naujausio „Rimi“ prekybos centro įėjimo, esančio „Panorama“ prekybos ir laisvalaikio komplekse.

Prie šios skulptūros jos autorius ketina dirbti visą sekmadienį (lapkričio 9 d.), o darbus pradės nuo 12 val. bei tęs juos iki vakaro. Anot jo, miesto vaizdų atkūrimui didžiausius sunkumus kels obuolių spalvų gamos, nes instaliacijai reikės aiškiai apibrėžto skaičiaus vienų ir kitokių spalvų obuolių.

Vaidas Ramoška išgarsėjo prieš kelis metus, Vilnių nustebinęs įvariomis meninėmis instaliacijomis, sukurtomis angelų skulptūromis, kitais projektais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai