Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 10 /11:09

Mirė garsus rusų satyrikas Michailas Zadornovas

Eidamas 70-uosius metus mirė žymus rusų rašytojas ir humoristas Michailas Zadornovas, praneša „Novaja gazeta“.
Michailas Zadornovas
Michailas Zadornovas / Sputnik
Temos: 2 Rusija Mirtis

„Taip, tikrai Michailas Nikolajevičius išėjo. Daugiau nieko negaliu pasakyti, informacija – netikėta“, – patvirtino humoro laidų vedėja Regina Dubovickaja.

2016-ųjų pradžioje M.Zadornovui buvo diagnozuotas smegenų vėžys. Rašytojas socialiniame tinkle „VKontakte“ paskelbė dėl rimtos ligos atšaukiantis koncertus, paskui gerbėjams papasakojo apie laukiantį chemoterapijos kursą.

M.Zadornovo teigimu, jis gydymui buvo pasirinkęs kliniką vienoje iš Baltijos šalių.

Prieštaringai vertinamas dėl savo politinių pažiūrų ir pseudomokslinių teorijų palaikymo M.Zadornovas savo kūriniuose pašiepdavo Rusijos ir posovietinės erdvės nacionalinius stereotipus, tačiau taip pat nevengė kritikuoti amerikietiškosios populiariosios kultūros įsigalėjimo ir globalizacijos.

2014 metais jis kartu su kitais pasirašė laišką Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui, giriantį Kremliaus karinę intervenciją į Ukrainai priklausantį Krymą ir vėlesnę pusiasalio aneksiją, todėl Kijevas jam buvo uždraudęs atvykti į Ukrainą. Po šio laiško Latvija taip pat paskelbė nepageidaujanti jo matyti savo teritorijoje. M.Zadornovui taip pat anksčiau buvo anuliuota viza į JAV.

Iš Latvijos kilęs M.Zadornovas ne kartą deklaravo savo meilę Baltijos šalims, turėjo nekilnojamojo turto Latvijoje, tačiau per savo pasirodymus aštriai kritikuodavo Baltijos šalių politiką, jų posūkį į Vakarus.

M.Zadornovas iki ligos daug gastroliuodavo, jo pasirodymai surinkdavo pilnas sales ne tik Rusijoje, bet ir Izraelyje, Latvijoje, Lietuvoje ir kitose šalyse. Pastaraisiais metais M.Zadornovas turėjo savo programą Rusijos REN TV televizijoje.

„Michailas Zadornovas buvo išskirtinis artistas ir šmaikštus epochos kronikininkas. Užjaučiu satyriko gimines ir artimuosius“, – penktadienį savo „Twitter“ žinutėje rašė Maskvos meras Sergejus Sobianinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant