Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Muzikos ir menų festivalis „Laba Daba“ Latvijoje: nauja data ir pirmieji svečiai iš Islandijos

Ženkliai sumažėjus muzikos festivalių Lietuvoje, prieš vasarą melomanai dairosi, kas vyksta kaimyninėse šalyse. Be gerai žinomo „Positivus“, nuostabiame Gaujos nacionaliniame parke Latvijoje jau 14-tąjį kartą vyks tarptautinis muzikos ir menų festivalis „Laba Daba“ (lietuviškai - „Gera prigimtis“), rašoma organizatorių pranešime spaudai.
Laba Daba 2024
Laba Daba 2024 / Organizatorių nuotr.

Penkiose festivalio scenose pasirodys vietos ir užsienio muzikantai, teatro, šokio ir performansų atlikėjai. Jau pradėta prekiauti bilietais ir paskelbti pirmieji festivalio svečiai – vieni geidžiamiausių elektroninės muzikos atlikėjų – lietuviams puikiai pažįstami islandai „GusGus“.

VIDEO: GusGus - Featherlight (Official Video)

Pirmą kartą festivalis vyks vasaros viduryje – liepos 12-14 d., jame dalyvaus daugiau nei 50 muzikos grupių ir didžėjų, vyks teatro spektakliai, performansai ir poezijos skaitymai, bus rodomas kinas, organizuojamos kūrybinės dirbtuvės ir sporto žaidimai, veiks amatininkų turgus, taip pat - visų pamėgtas „Gyvasis svajonių sodas“ („Dzīvo sapņu dārzs“) ir daug kitų kūrybinių užsiėmimų.

Michal Šebeňa nuotr./GUS GUS
Michal Šebeňa nuotr./GUS GUS

Festivalio „Laba Daba“ vieta nepasikeitė – Latvijos universiteto poilsio kompleksas „Ratnieki“ Ratniekuose, Cėsių rajone, Latvijoje. Reikėtų pabrėžti, jog „Laba Daba“ yra vienintelis didelis muzikos festivalis, vykstantis už miesto ribų ir siūlantis poilsį gamtoje, nuostabiame Gaujos nacionaliniame parke.

Pirmieji paskelbti atlikėjai – Islandijos elektroninės muzikos grupė „GusGus“. Savo veiklą pradėję 1995 m., jie išleido 12 albumų, beveik 40 singlų ir vaizdo klipų. „GusGus“ savo muzikoje atskleidžia platų eksperimentinės, inteligentiškos šokių muzikos pasaulį, sujungdama įvairias kryptis – hiphop, techno, house. „GusGus“ taip pat remiksavo Bjork, „Depeche Mode“, „Moloko“, „Sigur Ros“ ir kitų visame pasaulyje žinomų atlikėjų kūrybą. Praėjusių metų pabaigoje grupė išleido naujausią savo albumą „DanceOrama“, kuriame ir toliau eksperimentuoja su savo muzikine išraiška, peržengdama įprastas žanrų ribas.

Muzikinė Latvijos atlikėjų programa ir užsienio svečių vardai bus paskelbti netrukus. Planuojama plati teatro, šokių ir performansų programa Didžiojoje salėje arba „Šuns“ („Suņa“) scenoje, o kino programa vyks Kino salėje bendradarbiaujant su Rygos tarptautiniu trumpametražių filmų festivaliu „2Annas“, čia bus rodoma specialiai atrinktų teminių trumpametražių filmų programa. LR6 – Latvijos universiteto radijo NABA scena ir tiesioginė studija 36 valandas veiks centrinėje festivalio aikštėje.

Kitų renginių programa bus nuolat atnaujinama ir ją bus galima rasti www.labadaba.lv bei festivalio socialinės žiniasklaidos platformose.

Šiemet festivalis pasiūlys dar prieinamesnę bilietų pardavimo praktiką – šeimoms palankias kainas, taip pat bus galima įsigyti bilietų paaugliams ir studentams. Kaip įprasta, jaunesniems nei 13 metų vaikams įėjimas nemokamas, o visiems bilietų turėtojams gyvenimas palapinių miestelyje – be jokio papildomo mokesčio.

Bilietai parduodami interneto svetainėse: www.labadaba.lv, www.ticketshop.lv ir www.bilesuserviss.lv

Festivalį organizuoja renginių agentūra „Pareizā Ķīmija“ ir Radio NABA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas