Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nacionalinėje dailės galerijoje – „Katiniškasis savaitgalis“

Birželio 4–6 dienomis Nacionalinė dailės galerija (Konstitucijos pr. 22) kviečia į „Katiniškąjį savaitgalį“, skirtą atsisveikinti su dailininko Lino Leono Katino paroda „Raudona krisdama virsta balta“. Šia proga bus rengiamos ekskursijos, kūrybinės dirbtuvės vaikams ir menininko Džiugo Katino filmo „Sapnų žemėlapis“ (2016) peržiūra. „Katiniškąjį savaitgalį“ leisime vaikštinėdami pavieniui kaip katinai, laikydamiesi saugaus atstumo, tačiau ne mažiau įdomiai, smalsiai ir kūrybiškai.
L.L.Katino parodoje
L.L.Katino parodoje / Gintarės Grigėnaitės nuotr.

Apie tai rašoma pranešime žiniasklaidai.

Atkreipiame dėmesį, jog „Katiniškasis savaitgalis“ prasideda ketvirtadienį ir baigsis šeštadienį (Sekmadienį, Tėvo dieną, galerija nedirbs). Visi „Katiniškojo savaitgalio“ renginiai nemokami, įsigijus bilietą, kuris kainuos tik vieną eurą.

Linas Leonas Katinas (g. 1941) į tapybos lauką įžengė XX a. 7 dešimtmečio pabaigoje ir tapo vienu pagrindinių savo kartos menininkų avangardistų, stagnacinėje brežnevinio laikotarpio kultūroje suformavusių laisvos, eksperimentinės kūrybos properšą. Jo kūrybinė biografija, aprėpianti bene šešis dešimtmečius, niekada nesiliovė stebinti posūkiais ir transformacijomis.

Paroda „Raudona krisdama virsta balta“ kviečia pažvelgti į L.Katino mundus imaginalis – įsivaizduojamą pasaulį, kuriame kasdienybės, istorijos, individualios pasaulėjautos atšvaitai susipina su mitais, archetipais ir simboliais. Parodoje eksponuojami darbai, archyvinė medžiaga, vaizdo dokumentai atspindi dailininko tebeinamą kelią nuo 7 dešimtmečio pabaigos iki dabarties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas