Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Norfa“ rekomenduoja: 10 kultūrinių renginių, kurie pakerės kokybe

Artėjančią savaitę laukia gausybė įdomių kultūrinių renginių, kurie kviečia mėgautis muzika, teatru, menu ir kitais malonumais. „Norfa“ paruošė sąrašą 10 svarbiausių renginių, kurių nevalia praleisti. Šiame gide rasite įvairių pasiūlymų kiekvienam skoniui – nuo koncertų ir parodų iki teatrų ir kino seansų.
 Dievo Avinėlis
Dievo Avinėlis / Martyno Aleksos nuotr.

Spalio 2 d.

Koncertas „Vizijos“ – Vilniuje, Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Šiame koncerte kartu muzikuoti susitinka žinomi lietuvių pianistai net iš skirtingų žemynų: Niujorke gyvenantis Gabrielius Alekna ir Vokietijoje gyvenanti Onutė Gražinytė. Jų susitikimas žada retą ir neįprastą programą, supintą iš šedevrų, skirtų atlikti dviem fortepijonams.

Martyno Aleksos nuotr./Dievo Avinėlis
Martyno Aleksos nuotr./Dievo Avinėlis

Spalio 3 d.

Opera-baletas „Dievo avinėlis“ – Vilniuje, Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre. Kompozitoriaus Felikso Bajoro opera-baletas „Dievo avinėlis“, parašytas pagal to paties pavadinimo Rimanto Šavelio romaną 1982 m., lenkų muzikologo Krzysztofo Drobos įvertinta kaip viena geriausių praėjusio šimtmečio operų. Nepaisant to, dėl operos temos ir libreto, kuriame kalbama apie rezistenciją ir žmonių likimus pokario Lietuvoje, kūrinys premjeros laukė beveik keturis dešimtmečius.

Šokio spektaklis „Laimės žodynas“ – Šiauliuose, Šiaulių dramos teatre vyks Agnijos Šeiko spektaklio rodymas. „Laimės žodynas“ nemoko kaip būti laimingu, o kviečia pasinerti į laimės prigimčių sūkurį, kurio pagauti priartėjame prie žmogaus vidinėje realybėje egzistuojančios visatos.

Irmanto Gelūno nuotr./Spektakio „Svetimas“ repeticija
Irmanto Gelūno nuotr./Spektakio „Svetimas“ repeticija

Spalio 3–5 d.

Spektaklio „Svetimas“ premjera – Vilniuje, Lietuvos nacionaliniame dramos teatre. Spektaklį pagal Nobelio literatūros premijos laureato Albert’o Camus knygą stato slovėnų režisierius Jernejus Lorenci, laikomas ryškiausia šiuolaikinio slovėnų teatro figūra, taip pat vienu individualiausių, įžvalgiausių, novatoriškiausių teatro kūrėjų Europoje.

spalio 5 d.

Spektaklio „Mahamaya Electronic Devices“ premjera – Panevėžyje, Juozo Miltinio dramos teatre. Režisavo – Iwan Wyrypaew ir Mykola Mishyn.

Phillipas Glassas/Organizatorių nuotr.
Phillipas Glassas/Organizatorių nuotr.

Spalio 4–6 d.

Philipo Glasso operos „Kelionė“ premjera – Klaipėdoje, Valstybiniame muzikiniame teatre. Tai alegorija apie ieškojimų dvasią, apie būvį be vietos, kuriame atsiduriame kaskart susidūrus skirtingoms kultūroms. Kas verčia žmones keliauti, ko jie ieško?

Miuziklo „Sugar. Džiaze tik merginos“ premjera – Kauno valstybiniame muzikiniame teatre. Šis miuziklas – tai šio kino filmo miuziklinis variantas. Jo, kaip ir kino filmo siužetas remiasi B.Wilderio ir I.A.L.Diamondo pjese „Kai kam patinka karštai“ (Some Like It Hot). Čia skamba geriausiomis šeštojo-septintojo dešimtmečių džiazo tradicijomis grįsta muzika, nostalgiškai perkelianti į retro koloritu spalvintą smagią prieškarinės Amerikos nusikaltėlių pasaulio satyrą.

Mikos Savčiūtės nuotr./„ArtVilnius’24“
Mikos Savčiūtės nuotr./„ArtVilnius’24“

Šiuolaikinio meno mugė „ArtVilnius“ – Vilniuje, „Litexpo“. Šiais metais į mugę atrinktos 67 šiuolaikinio meno galerijos ir 15 meno institucijų iš 14 pasaulio šalių. Dalyvauja kviestiniai menininkai iš Danijos, Norvegijos, Švedijos, Suomijos, Estijos, Latvijos, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Ukrainos, Lenkijos, Belgijos, JAV ir kitų šalių.

Spalio 4–13 d.

Šiuolaikinio kino festivalis „Lokys, liūtas ir šakelė“ – Kino teatruose. šiemet iš viso bus parodyta 16 pilno metražo filmų ir 1 trumpo. Pačių filmų geografija taip pat itin plati – nuo Azijos iki Lotynų Amerikos. Tačiau svarbiausia naujovė – keturios programos: „Tyros sielos“, „Didžiųjų spindesys“, „Tikra ir netikra“ bei „Tik suaugusiems“.

Dmitrijaus Matvejevo nuotr./Victorienas Vanoostenas
Dmitrijaus Matvejevo nuotr./Victorienas Vanoostenas

Spalio 5 d.

Koncertas „Didingieji romantikai“ – Vilniuje, Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje klausytojas išgirs tris romantiškuosius herojus – skambės Wagnerio, Schumanno ir Mahlerio kūriniai, prie dirigento pulto matysime V.Vanoosteną, trejiems metams tapusį LNSO pagrindiniu kviestiniu dirigentu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas