Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Norfa“ rekomenduoja: 10 šios savaitės renginių, vertų jūsų dėmesio

Artėjančią savaitę laukia gausybė įdomių kultūrinių renginių, kurie kviečia mėgautis muzika, teatru, menu ir kitais malonumais. „Norfa“ paruošė sąrašą 10 svarbiausių renginių, kurių nevalia praleisti. Šiame gide rasite įvairių pasiūlymų kiekvienam skoniui – nuo koncertų ir parodų iki teatrų ir kino seansų.
Povilas Budrys spektaklyje „Scenos iš vedybinio gyvenimo“
Povilas Budrys spektaklyje „Scenos iš vedybinio gyvenimo“ / D.Matvejevo nuotr.

Spalio 23 d.

Spektaklis „Labas rytas, pone triuši“ – Valstybiniame Klaipėdos dramos teatre. Tai Milano Markovićiaus pjesė apie modernios vartotojiškos visuomenės šizofreniją. Spektaklis apie jauną žmogų, nusivylusį vartotojiška „pirk arba mirk“ visuomene, kurioje jis bando išgyventi.

Spalio 24 d.

Hamburgo simfoninio orkestro koncertas – Vilniuje, LVSO kocertų salėje. Koncertui diriguos vienas žymiausių šių laikų dirigentų Sylvain Cambreling, jau šešerius metus vadovaujantis Hamburgo orkestrui. Koncertas unikalus dar ir tuo, jog kartu su orkestru atvyks ir pasaulinio garso pianistas Pierre-Laurent Aimard – antroje koncerto dalyje prancūzų fortepijono virtuozas su Hamburgo simfoniniu orkestru atliks fortepijoninį koncertą.

Susitikimas su rašytoja Deimante Rudžinskaite – Klaipėdoje, Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje knygos „Pasaulietė“ autorė pristatys ją. „Pasaulietė“ – tai istorija apie išsilaisvinimą nuo psichologinio, fizinio ir dvasinio smurto. Knygoje nuoširdžiai, be užuolankų, kartais ironiškai pasakojama apie tikėjimo savimi ir vilties galią.

Spektaklis „Scenos iš vedybinio gyvenimo“ – Vilniuje, Lietuvos nacionaliniame dramos teatre bus rodomas Vytauto Rumšo režisuotas spektaklis pagal Ingmaro Bergmano pjesę.

Spalio 25 d.

Spektaklio „Neištikimoji“ premjera – Valstybiniame Vilniaus mažajame teatre režisierius Naubertas Jasinkas pristato kūrinį pagal Ingmaro Bergmano pjesę. „Neištikimojoje“ I.Bergmanas nagrinėja menininko pasaulį, jo konfliktus, aistras, ieškojimus, nesėkmes. Čia veikia Marianė – aktorė, kurios vyras – garsus dirigentas. Jiedu turi dukrelę Izabelę, tai – graži, darni šeima. Tačiau moteris įsimyli šeimos draugą – teatro ir kino režisierių, kuriam ne itin sekasi. Šis jos žingsnis pavirsta šiurpia šeimos katastrofa.

Hugo Ticciati koncertas – Vilniuje, Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje. Į Lietuvą sugrįžta ypatingu kūrybiškumu pasižymintis smuiko virtuozas.„Jo techninės galimybės ir muzikinė įtaiga yra neeiliniai, o kūrybinė vaizduotė gniaužia kvapą“, – apie žymų jaunąjį atlikėją rašė „Herald Scotland“. Garsusis atlikėjas ne kartą koncertavo Lietuvoje ir čia jau yra tapęs publikos numylėtiniu – jo koncertai sulaukia didžiulio žiūrovų dėmesio ir entuziazmo.

Spalio 2526 d.

Spektaklio „Stand-up'as prasmei ir beprasmybei“ premjera – Vilniuje, Lietuvos nacionaliniame dramos teatre. Pirmą kartą kartu kuriančios pjesės autorė Birutė Kapustinskaitė ir režisierė Eglė Švedkauskaitė kviečia žiūrovus kartu keliauti į naujas teatrines formas ir per vieną stand-up komedijos numerį tyrinėti netektį šeimoje.

Spalio 26 d.

Vėlinių protmūšis „Iš kur tos pėdelės namuose?“ – Vilniuje, Istorijų namuose. Ne viena užuomina apie senuosius su vėlėmis susijusius tikėjimus slepiasi Istorijų namuose įsikūrusioje Etnografijos saugykloje. LNM siūlo išskirtinę galimybę nemokamai pasižvalgyti po saugyklą, o kartu – dalyvauti Vėlinių temai skirtame protmūšyje!

Spalio 27 d.

Spektaklis „Duktė“ – Valstybiniame Šiaulių dramos teatre. Kaip ir romano autorė Karina Mikaelis, taip ir šio spektaklio kūrėjos, kalba apie sudėtingus, prieštaringus, neišsakytus, nuslėptus jausmus, o kartu be galo šiltus ir kupinus užuojautos ryšius tarp artimiausių žmonių – motinos ir jos vaikų.

Koncertas „Iš pasaulinės gospelo istorijos“ – Vilniuje, Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje vyks gospelo „Vilnius voices“ koncertas. Kada ir kur atsirado gospelo muzika? Kodėl ji taip vadinasi? Kokia kalba jinai dainuojama? O gal ji giedama, o ne dainuojama? Kaip gospelo muzika pasikeitė nuo tos, kurią kūrė ir dainavo vergai, iki dabar skambančios radijo stotyse?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito