Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangoje šeštadienį septintą kartą vyks „Gintarinis savaitgalis“

Savaitgalį Palangoje jau septintą kartą vyks „Gintarinio savaitgalio“ šventė ir trečiasis gintaro rinkimo čempionatas.
Poilsiautojai Palangoje
Poilsiautojai Palangoje / Lukas Balandis / BNS nuotr.
Temos: 2 Palanga Gintaras

Šeštadienį, laikrodžių rodyklėms pasiekus dvyliktą, jūrų dievas Bangpatys, žirgu kinkyta karieta nuo Basanavičiaus ir Vytauto gatvių sankirtos keliaus jūros link. Sveikindamas kurorto svečius jūrų valdovas poilsiautojus apipils gintaru. Po geros valandos prie jūros tilto dešimt trečiojo Gintaro rinkimo čempionato dalyvių varžysis, kas per dvi minutes surinks daugiausiai vadinamojo Lietuvos aukso. Kiekvienam čempionato dalyviui bus įrengta atskira zona, kuri primins jūros krantą. Ant smėlio bus paberta ne tik po šimtą gramų gintaro, bet ir jūros dumblių, šapų ir kitų į krantą išmetamų gamtinių medžiagų.

Po čempionato Bangpatys pradžiugins ir paplūdimiu vaikštinėjančius palangiškius bei kurorto svečius. Čia jūrų valdovas išbarstys keliasdešimt kilogramų smulkaus gintaro. Nugalės švariausiai ir daugiausiai išbarstyto gintaro surinkęs dalyvis. Bus apdovanotas ir gražiausiu gintaro dirbiniu pasidabinęs šventės dalyvis.

Pasak šventės organizatorių, „Gintarinis savaitgalis“ – įžanga į jau kitą savaitgalį vyksiančią kurorto šventę „Myliu Palangą“, per kurią vyks kermošius, įvairios varžybos, kiti renginiai. Taip palangiškiai pradės vasaros sezoną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas