Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Panevėžio muzikiniam teatrui ieškomas vadovas: paskelbtas konkursas

Panevėžio miesto savivaldybė skelbia konkursą Panevėžio muzikinio teatro direktoriaus pareigoms eiti. Kultūros įstaiga vadovo neturi nuo rugpjūčio 2 dienos. Tuomet Muzikinio teatro direktoriaus postą paliko dvejus su puse metų išdirbęs Nerijus Jakštonis. Išėjus iš darbo N.Jakštoniui, kultūros įstaigai laikinai vadovauja pavaduotoja Renata Lokcikienė.
Panevėžio Muzikinis teatras
Panevėžio Muzikinis teatras / Norberto Tukaj nuotr.
Temos: 1 Panevėžys

Susirado darbą

Prieš pat pasitraukimą iš darbo naujienų portalui JP, buvęs Muzikinio teatro direktorius N.Jakštonis atskleidė, kodėl palieka darbą.

„Išdirbau dvejus su puse metų ir išeinu į kitą darbą. Iškeliauju į Kauną. Ateina laikas dirbti ten, kur geriausiai jautiesi – savame darže. Dirbsiu muzikantu ir tęsiu darbą VDU Muzikos akademijoje. Pasiilgau darbo, kur gali galiu groti ir mokyti groti kitus. Esu trimitininkas, todėl grosiu trimitu ir Muzikos akademijoje tą daryti mokysiu studentus“, – paaiškino N.Jakštonis.

Konkurse nedalyvaus

Muzikinio teatro atstovas ryšiams su visuomene Gintaras Kerbedis patvirtino, kad yra paskelbtas konkursas vadovo postui užimti.

„Kai tik gavome informaciją iš Panevėžio miesto savivaldybės, ją iškart paviešinome ir Muzikinio teatro internetinėje svetainėje. Įstaigai reikia vadovo“, – sakė G.Kerbedis, o išgirdęs klausimą, ar neplanuoja dalyvauti konkurse, nusijuokė:

„Net negalvoju. Dirbu savo darbą ir to užtenka. Darau tai, ką išmanau geriausiai.“

Tikisi tikro vadovo

Laikinoji Muzikinio teatro vadovė, kultūros įstaigos direktoriaus pavaduotoja Renata Lokcikienė naujienų portalui JP teigė konkurse taip pat nedalyvaus, bet tikisi, kad sulauks tikro vadovo.

„Konkurse nedalyvausiu, kol kas ne. Tačiau viliamės sulaukti tikro vadovo. Tai turi būti tiesiog vadovas nei blogas, nei geras ir nebūtinai turi turėti muzikinį išsilavinimą. Jam svarbu žinoti ūkį, teatro veiklą, mokėti bendrauti su žmonėmis. Toks žmogus turi turėti visas savybes, kas telpa po žodžiais – tikras vadovas“, – aiškino R.Lokcikienė.

Reikalavimai pretendentams

Pretendentai į Muzikinio teatro direktoriaus kėdę turi turėti aukštąjį universitetinį išsilavinimą ir magistro kvalifikacinį laipsnį arba jam lygiavertę aukštojo mokslo kvalifikaciją, įgytą baigus humanitarinių mokslų, socialinių mokslų, menų studijų krypčių grupių studijas.

Be to, privalu turėti aukštąjį ir ne mažesnę kaip 2 metų vadovaujamo darbo patirtį įmonei, įstaigai ar organizacijai ir (ar) jų padaliniams arba verslo ir viešosios vadybos mokslų, teisės studijų krypčių grupių studijas ir ne mažesnę kaip 2 metų vadovaujamo darbo patirtį kultūros srityje veikiančiai įmonei, įstaigai ar organizacijai ir (ar) jų padaliniams.

Kandidatas privalo turėti kvalifikacinių reikalavimų nacionalinių, valstybinių ir savivaldybių teatrų ir koncertinių įstaigų vadovams nustatytas teatrų vadovų kompetencijas, kurios vertinamos konkurso į teatro vadovo pareigas metu.

Su konkursą laimėjusiu asmeniu bus sudaryta terminuota darbo sutartis penkeriems metams.

Pretendentų dokumentai priimami iki spalio 7 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas