Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 16 /11:43

Panevėžio savivaldybė: S.Eidrigevičius patvirtino įteiksiantis savo kūrinių kolekciją

Lietuvos Respublikos kultūros ministerijai ir Panevėžio miesto savivaldybei skirtame rašte menininkas Stasys Eidrigevičius patvirtino, kad menų centrui įteiks savo suformuotą autorinių kūrinių kolekciją, rašoma Panevėžio savivaldybės pranešime žiniasklaidai.
Stasys Eidrigevičius
Stasys Eidrigevičius / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Neabejoju, kad abipusis nuoširdus bendravimas dovanos mūsų kraštui neįkainojamos meninės vertės kultūros objektą – Stasio Eidrigevičiaus menų centrą“, – rašė menininkas S.Eidrigevičius.

Pasak savivaldybės, kultūros ekspertų darbo grupės posėdyje laikinai Stasio Eidrigevičiaus menų cento (SEMC) direktoriaus pareigas einantis Arūnas Astramskas pristatė menų centro viziją, misiją, numatomas veiklos kryptis ir artimiausius uždavinius.

Anot jo, bus siekiama, kad centras, eksponuodamas S.Eidrigevičiaus kūrybą, pasaulio meno paveldą bei įvairių žanrų šiandienos kūrėjų darbus, didins Panevėžio patrauklumą, taip pat bus siekiama „diegti kūrybines inovacijas, ugdyti kūrybiškumą, bendruomeniškumą bei socialinį solidarumą bendruomenės tarpe“.

„S.Eidrigevičiaus kūrybos eksponavimas – tai svarbiausia menų centro veikla. Taip pat čia bus eksponuojami ir įvairių autorių kuriamo šiuolaikinio meno kūriniai, kaupiamos meno kūrinių kolekcijos, vykdomos įvairios menų edukacijos ir rodomas nekomercinis kinas“, – pabrėžė A.Astramskas.

15min primena, kad rugpjūčio mėnesį menininkas paskelbė, kad nesutinka, jog centras būtų pavadintas jo vardu.

LRT publikuotoje naujienoje S.Eidrigevičius teigia: „Penkerius metus vykstantis procesas manęs netenkino ir net pakenkė mano sveikatai. Džiaugiausi ir palaikiau idėją apie meno centrą, tačiau į mano lūkesčius, vizijas Panevėžio miesto savivaldybė neatsižvelgė. Darau išvadą, kad tada ir mano kūryba, ir menas jiems realiai mažai terūpi. Kūryba ir menas – tai mano gyvenimas. Išsižadėjęs jų, pasmerkčiau savo gyvenimą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas