Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paskelbtos stojamųjų egzaminų į VDA datos

Kovo 12–29 ir birželio 17–liepos 5 dienomis vyks stojamieji egzaminai į Vilniaus dailės akademiją, pirmadienį pranešė aukštoji mokykla. Egzamino metu bus vertinami atlikta kūrybinė užduotis, kūrybinių darbų aplankas, vyks stojamasis pokalbis.
Vilniaus dailės akademija
Vilniaus dailės akademija / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Stojant į menų krypčių grupės studijų programas brandos atestato įvertinimai į konkursinį balą neskaičiuojami, juos pakeičia stojamojo egzamino įvertinimas, išskyrus architektūros programas.

Stojant į architektūros krypties studijų programas konkursinį balą sudaro stojamojo egzamino, matematikos brandos egzamino arba metinio (galutinio), lietuvių kalbos ir literatūros brandos egzamino ir bet kurio dalyko, nesutampančios su kitais dalykais, brandos egzamino arba metinio (galutinio) perskaičiuotų įvertinimų sandaugų iš svertinių koeficientų suma.

Minimalūs rodikliai

Nuo 2019 metų įgijusiems vidurinį išsilavinimą Lietuvoje minimalus rodiklis stojant į menų studijų krypčių grupės programas yra išlaikyti du valstybiniai brandos egzaminai – lietuvių kalbos ir literatūros bei užsienio kalbos. Įvertinimų aritmetinis vidurkis, suapvalintas iki sveiko skaičiaus, turi būti ne mažesnis negu 40. Penkių geriausių metinių vertinimų aritmetinis vidurkis, kuris, suapvalintas iki sveiko skaičiaus, turi būti ne mažesnis negu 7. Vidurkis skaičiuojamas iš privalomų mokytis dalykų.

Šie rodikliai netaikomi asmenims, įgijusiems vidurinį išsilavinimą užsienio šalių institucijose, pagal tarptautinių organizacijų ar užsienio valstybių švietimo programas, atleistiems nuo brandos egzaminų.

Konsultacijos stojantiesiems

Visuose VDA fakultetuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Telšiuose nuo sausio iki gegužės mėnesio bus vykdomos konsultacijos. Stojantysis numatytu laiku gali atvykti į fakultetą, kuriame yra vykdomos jį dominančios studijos, prieš tai iš anksto būtinai užsiregistravęs.

Į konsultacijas privaloma iš anksto užsiregistruoti likus ne mažiau kaip vienai darbo dienai iki numatytos konsultacijos dienos. Registruotis galima tiek telefonu, tiek elektroniniu paštu. Registruojantis reikia nurodyti vardą, pavardę, dominančios studijų programos pavadinimą, savo kontaktinius duomenis (telefono numerį ir el. pašto adresą).

Registracija patvirtinama nurodytu el. pašto adresu išsiunčiant elektroninį laišką, kuriame nurodoma paskirtos konsultacijos data, laikas ir vieta.

Daugiau informacijos apie konsultacijas stojantiesiems ir atvirų durų dienas VDA – čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas