Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paskirtoji S.Eidrigevičiaus menų centro vadovė: „Mūsų svajonė ambicinga ir reali“

Antradienį paaiškėjo, kad statomo Stasio Eidrigevičiaus menų centro Panevėžyje direktore išrinkta šiuo metu centro projektų vadove dirbanti Vaida Andrijauskaitė. Konkurso komisija, kuriai priklausė ir menininkas S.Eidrigevičius, jai skyrė aukščiausią įvertinimą.
Vaida Andrijauskaitė
Vaida Andrijauskaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Iki oficialaus V.Andrijauskaitės paskyrimo centro direktore beliko vienintelis žingsnis – 5 metų kadencijai ji galės būti paskirta tuomet, kai pagal Lietuvos Respublikos korupcijos prevencijos įstatymą bus gautas atsakymas iš Specialiųjų tyrimų tarnybos. Manoma, kad tai turėtų įvykti per dvi tris savaites.

15min susisekus su konkurso nugalėtoja, V.Andrijauskaitė neslėpė džiaugsmo jos įvertinimu ir tuo, kad konkursas į šias pareigas buvo labai aukšto lygio, o ir kitos dvi kandidatės, jos teigimu, buvo labai stiprios ir profesionalios.

Paklausta, kokią būsimo muziejaus koncepciją ji pristatė komisijai, išrinkta vadovė teigė, kad Stasio Eidrigevičiaus menų centrą ateityje mato kaip Panevėžio regiono kultūros simbolį ir vieną iš Europos meno muziejų lyderį.

Ši svajonė, anot naujosios vadovės, yra labai ambicinga, bet ji reali turint galvoje tiek pačią S.Eidrigevičiaus kolekciją, tiek ir kūrybinį miesto bei regiono potencialą.

Lukas Balandis / BNS nuotr./Statomas Stasio Eidrigevičiaus menų centras Panevėžyje
Lukas Balandis / BNS nuotr./Statomas Stasio Eidrigevičiaus menų centras Panevėžyje

„Centrą matau kaip įkvepiančią ir empatišką vietą, atvirą ir prieinamą visiems. Siekiant įgyvendinti šitokią misiją, būtų kūrybiškai išnaudojama valstybei dovanota S.Eidrigevičiaus – ne tik Lietuvoje, tačiau ir Europoje bei pasaulyje žinomo kūrėjo – meno kolekcija, kurią šiuo metus sudaro virš 800 eksponatų. Per nuolatines bei kintančias ekspozicijas šis centras būtų platforma pokalbiams, susitikimams ir diskusijoms apie šiuolaikinį meną”, – teigė V.Andrijauskaitė.

Pasak jos, šiuo metu dar statomame centre ekspozicijoms bus skiriami trys aukštai – viename jų bus nuolatinė paties S.Eidrigevičiaus darbų kolekcija, o kituose dviejuose aukštuose bus keičiamos įvairių menininkų parodos. Kokie čia bus pristatomi kūrėjai, V.Andrijauskaitės teigimu, kalbėti dar anksti, nes pirma reikia suburti kuratorių komandą ir pradėti kurti konkrečius centro veiklos planus.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Stasys Eidrigevičius
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Stasys Eidrigevičius

Paklausta, kada numatomas centro atidarymas, paskirtoji vadovė sakė, kad, pagal planus bei prognozes, numatoma, kad tai bus 2023 metai, tačiau tikslią datą kol kas planuoti anksti, mat yra nemažai kintamųjų dalių.

V.Andrijauskaitės pasiteiravus, ar darbą naujai kuriamoje įstaigoje mato labiau kaip privalumą ar iššūkį, ji pabrėžė, kad Lietuvoje nėra dažni atvejai, kai naujas vadovas pats formuoja savo komandą, ir tai yra didelis privalumas bei galimybė daryti naujus darbus.

Į klausimą, kokie artimiausi numatomi planai, V.Andrijauskaitė teigė, kad sulaukusi patvirtinimo iš Specialiųjų tyrimų tarnybos ir pradėjusi oficialiai eiti pareigas, vieną pirmųjų susitikimų numato su menininku S.Eidrigevičiumi, kuris šią vasarą keliavo po panašius Europos muziejus ir sukaupė nemažai idėjų, kurios, neabejoja, padės išgryninti naujojo meno centro koncepciją bei numatyti konkrečius ateities darbus.

Šiuo metu laikinasis S.Eidrigevičiaus menų centro vadovas yra Egidijus Žukauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas