Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Paskutinį spalio šeštadienį atsiskleis senovinių ratuočių paslaptys

Artėjant Helovinui, Automuziejus į šią, Lietuvoje sparčiai populiarėjančią šventę, nori pažvelgti iš naujos perspektyvos ir su lankytojais pasidalinti ne iš piršto laužtais šiurpuliais, o tikromis istorijomis, kurios nukels į tuos laikus kai inžinerijos ir dizaino genijai dar buvo monarchų vairuotojais, kai aistra glamūrui sujungdavo skirtingų pasaulių asmenybes, kai automobiliai slėpdavo ne tik savo šeimininkų paslaptis bet ir keisčiausius daiktus, rašoma pranešime spaudai.
Auto Muziejus  Helloweenas
Auto Muziejus Helloweenas

Kokias paslaptis atskleisime?

Automuziejaus gidai specialiai spalio 28 dienai yra parengę ne vieną intriguojančią, detektyvo vertą istoriją. Lankytojai išgirs kokį laišką garsieji gansteriai Boni ir Klaidas parašė Henry Fordui, kuo buvo ypatingas Al Kaponės automobilis, kas bendro tarp muziejuje eksponuojamo BUICK D54 ir tragiško likimo prancūzų aktorės Mary Trentinjan, papasakos kokiu automobiliu ir kur Antanas Smetona paskutinį kartą važiavo Lietuvoje, pasidalins garsių automobilių kūrėjų tamsiomis gyvenimo istorijomis.

AutoMuziejus Helloweenas
AutoMuziejus Helloweenas

Paslaptingos laiko kapsulės

Kai kurie muziejaus eksponatai, iki tol, kol tapo tviskančiais, išdailintais eksponatais, jie slėpėsi pačiose keisčiausiose vietose – senose palėpėse, įmūryti namų sienose, apleistose sodybose. Tarp tokių perliukų – buvusio prieškario laikų Estijos kultūros ministro „Oakland“ automobilis, pirmojo Lietuvos baikerio ir nepriklausomos Lietuvos motociklininkų klubo pirmininko Antano Ilgausko „Harley Davidson“, istorinis tarpukario Wanderer motociklas.

AutoMuziejus Helloweenas
AutoMuziejus Helloweenas

Ko neįtarė net pats Artūras Konanas Doilis?

Muziejaus ekspozicijoje yra ne vienas istorinių automobilių modelis, kuriuo kadaise puikavosi ne tik galingiausi pasaulio monarchai, žymiausi menininkai bet ir garsiausi nusikaltėliai. Vienas tokių išskirtinių eksponatų – prabangus Delaunay-Bellevile. Jį dievino Rusijos imperatorius Nikolajus II, Ispanijos karalius Alfonsas III bei rašytojo Artūro Konano Doilio vairuotojas Žiulis Bonnotas. Pats Konanas Doilis net neįtarė, kad jo vairuotojas yra vienas labiausiai ieškomų nusikaltėlių Prancūzijoje. Jo suburta ratuota gauja plėšė bankus vairuodama būtent Delaunay-Bellevile automobilius.

Ko dar gali tikėtis lankytojai?

Šeštadienį muziejuje veiks moliūgėlių dirbtuvės visai šeimai. Čia bus galima pasigaminti ir išsinešti dovanų asmeninę dekoraciją, vaikai bus kviečiami pasimatuoti specialiai Helovinui ekspoziciją papildžiusį Steyer 50 dar nerestauruotą automobilį-vaiduokliuką. Vyks keturios nemokamos ekskursijos po paslaptingiausius eksponatus su gidais.

AutoMuziejus Helloweenas
AutoMuziejus Helloweenas

Muziejaus darbo laikas – nuo 10.00 iki 19.00 val. Įėjimas su bilietais. Nemokamos ekskursijos vyks kas valandą nuo 12.00 iki 17.30 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas