Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Pekla-9” – sunkioji muzika ir ironija ant Tauro kalno

Gruodžio 26 dieną Vilniuje, tradiciniame sunkiosios muzikos renginių klube „Mulen ružas“ griaudės netradicinis koncertas „Pekla-9”. Koncerto scena dalinsis penkios Lietuvos grupės, į savo tarpą broliškai priimsiančios ir vieną kolektyvą iš Latvijos, o Tauro kalnas, kaip visuomet, bus pasirengęs sutikti alternatyviosios muzikos mėgėjus.
Muzikos grupės „Luctus“ pasirodymas.
Muzikos grupės „Luctus“ pasirodymas. / Organizatorių nuotr.
Temos: 2 Muzika „Luctus“

 

Siaučiant masinei žiemos švenčių „epidemijai“, koncertas „Pekla-9” ir bus viena iš retų alternatyvų, skirtų subkultūra besidomintiems žmonėms, šiuo pramogų ir laisvadienių laikotarpiu. Vis dėlto, pasak organizatorių, renginio koncepcija yra pagrįsta draugiška ironija ir skeptišku požiūriu: „Dirbtiniu laikinu džiaugsmu ir spindesiu akinančios šventės ateina ir praeina, o gyvenimiška pekla, ypač šiuo sudėtingu metu, nedingsta niekur. Taigi pateisinti beprotiškiausią šėlsmą galima tik į ją, peklą, žvelgiant su humoru ir ironija, o ne tikint stebuklais. Sunkiosios muzikos fonas tam tinka geriausiai, tad iš čia ir koncerto tikslas – atsiribojus nuo visuotinės kalėdinės manijos, pramogauti, kaip visuomet, savaip...“

Šiai idėjai savo dalyvavimu pritars, kaip minėta, penkios grupės iš įvairių Lietuvos miestų ir kolektyvas iš Rygos. Latviai „Preternatural“ – tai jau dešimtmetį gyvuojanti grupė, ieškanti death metalo galios ir black metalo atmosferos dermės. Lietuvos auditorijai pažįstami muzikantai vėl pateiks tamsios, bet melodingos kūrybos. 

„Pekla-9“ – aktualus koncertas black metalo mėgėjams ir ištikimiausiems „Luctus“ gerbėjams. Italijoje studijuojančio lietuvaičio pasirodymą su projektu „Luctus“ išvysime, ko gero, paskutinį kartą prieš planuojamą koncertinės veiklos sustabdymą iki pat 2011 metų. „Luctus“ pateiks kone daugiausiai pykčio ir įniršio išliejantį performansą, bet, kaip visada, atvirą ir nuoširdų.  

Šiauliečiai „Stranger Aeons“ atveš progresyvaus metalo energijos, dinamikos ir melodijų – tikėtina, kad išgirsime keletą epizodų ir iš šiuo metu leidybai ruošiamo naujojo jų albumo. Panašios muzikinės krypties laikosi ir itin retai koncertuojantys klaipėdiškiai „Silhouette“, savo debiutinį albumą pristatę jau prieš kurį laiką. Tad „Pekla-9“ – proga paklausyti ir palyginti šių dviejų progresyvaus metalo grupių kūrybos. 

Dar dvi grupės – vilniečiai „Lucifer“ ir „Alcordewar“. „Lucifer“ trykšta jaunatvišku entuziazmu ir thrash metalo jėga. Jų energingas ir smarkus pasirodymas puikiai atitiks „Pekla-9“ koncerto idėją. Na o apie kolektyvą „Alcordewar“ nežinoma visiškai nieko, išskyrus tai, kad jo muzikantai yra ilgamečiai kitų muzikinių projektų dalyviai. Tad pasikliaujant muzikantų patirtimi ir profesionalumu, tikimasi, kad koncerto grupių gretose netikėtai atsidūręs dar negirdėtas eksperimentas publikos nenuvils ir pateiks šelmišką staigmeną. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas