Į Klaipėdą atvyksiantys manufaktūros įkūrėjai: Lietuvos kavos ruošimo čempionas Domas Ivonis ir Lietuvos Latte Art čempionė Ieva Malijauskaitė – pasiruošę pavaišinti gardžia kava bei atskleisti jos ruošimo subtilybes visiems norintiesiems.
Meilės dieną, vasario 14 d., 18 val. Meno kiemo dirbtuvėse rengiama šviežiai skrudintos kavos degustacija „Ar iš tiesų kava yra naujasis vynas?“
Iš kur ši paralelė? Kava yra vienas iš kvapniausių pasaulio gėrimų – ji turi net augiau aromatinių komponentų nei raudonasis vynas. Kavos degustacija ir paskaita pristatys naują pažangų požiūrį į kiekvienam pažįstamą gėrimą.
Svečiai ragaus kavos, paruoštos iš skirtingose pasaulio šalyse bei regionuose – nuo Pietų Amerikos iki Indonezijos – užaugintų pupelių. Pabaigoje lauks desertas akims – Latte Art technika dekoruota kava.
Šeštadienį, vasario 15 d., 12 val. tikrųjų kavos mėgėjų Meno kiemo dirbtuvėse lauks seminaras „Kaip paruošti kavą namuose“. Jo metu D. Ivonis ir I. Malijauskaitė atsakys į klausimus bei pademonstruos, kaip taisyklingai ruošti kavą, kokį vandenį ir kokio rupumo maltą kavą naudoti.
Praktinėje seminaro dalyje dalyviai galės patys išmėginti įvairius kavos ruošimo būdus: „Chemex“ kavinuką, „Hario V60“, „French press“, „AeroPress“ bei kitas priemones.
Šeštadienio renginys – taip pat nemokamas, tačiau dėl riboto dalyvių skaičiaus būtina išankstinė registracija mob. tel. (8-607)88008.