Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pokyčiai siužete, pokyčiai filmavimo aikštelėje: 4-ojo „Frenkės Dreik paslaptys“ sezono kūrimas

Kovo 23 d. 22 val. „Frenkės Dreik paslaptys“ grįžta į Epic Drama su 4-uoju sezonu, kuris buvo filmuojamas visiškai kitoje epochoje. Čia su naujais iššūkiais susidūrė gerai pažįstama ketveriulė: pirmoji moteris privati detektyvė Frenkė Dreik, jos asistentė Trudė Klark, policijoje dirbanti Merė Šo ir morgo darbuotoja Flo Čakovitz. Kaip ir įprasta, seriale gausu žmogžudysčių, pagrobimų ir nuodijimų, o taip pat gausybė policijos radaran patekusių paslapčių. Griausmingam trečiajam dešimtmečiui einant į pabaigą keičiasi ne tik mūsų herojų šukuosenos ir drabužiai, bet ir jų darbai bei asmeninis gyvenimas. Straipsnyje apžvelgiami naujojo sezono pokyčiai, kuriuos, kaip žinia, įtakojo įvairiausios aplinkybės.
„Frenkės Dreik paslaptys“
„Frenkės Dreik paslaptys“ / Partnerio nuotr.
Temos: 3 Drama Kinas Serialas

Filmavimas per pandemiją

Ketvirtasis serialo (kurio veiksmas vyksta trečiojo dešimtmečio Kanadoje) sezonas prasideda lobio paieškomis laukinėje gamtoje. Šios scenos buvo filmuojamos parke netoli Toronto, tačiau dėl koronaviruso pandemijos, vietoj numatytos datos gegužės pradžioje filmuoti galima buvo tik vasaros pabaigoje. Visiškai natūralu, kad kuriant serialą teko laikytis daugybės griežtų taisyklių. „Tai buvo iššūkių kupina kelionė", – teigė vieną pagrindinių vaidmenų sukūrusi Lauren Lee Smith. „Manau, keisčiausia buvo filmuojant pirmąją seriją, mat teko pratintis prie kaukių dėvėjimo ir skirti papildomo laiko dezinfekcijai bei valymui. Tačiau netrukus visi prie to įprato ir viskas ėmė tekėti sava vaga kaip įprasta. Jautėmės labai dėkingi likimui, kad pavyko užbaigti filmuoti šį sezoną“.

Partnerio nuotr./„Frenkės Dreik paslaptys“
Partnerio nuotr./„Frenkės Dreik paslaptys“

Smith nuomone filmavimas lauke komandai buvo savotiškas atokvėpis, mat prieš tai nemenką laiko dalį teko praleisti užsidarius namuose. Merės Šo vaidmenį kūrusi Rebecca Lillard pasakojo, kad retkarčiais, filmavimo aikštelėje susibūrus didesnei žmonių grupei, kildavo panika, tačiau visi labai rimtai žiūrėjo į apsaugos ir higienos priemones ir teko gan greitai apsiprasti. Aktorė teigė, kad būtent dėl pandemijos serialo scenarijuje atsirado daugiau scenų lauke ir kad nereiktų aktorių kviesti vienai ar kelioms serijoms, darbas buvo organizuojamas taip, kad būtų kuo daugiau pasikartojančių personažų. Aktorė visa tai ji žino iš pirmų lūpų, mat pirmą kartą prisijungė prie scenaristų komandos.

Partnerio nuotr./„Frenkės Dreik paslaptys“
Partnerio nuotr./„Frenkės Dreik paslaptys“

Naujas sezonas, nauji iššūkiai

Daug pokyčių buvo ir už kadro. 4-ajame sezone tenka žengti koja kojon su 3-iuoju dešimtmečiu, kurį puikiai atspindi moterų drabužiai ir šukuosenos. Tiesa, pasikeitė ne tik išvaizda: pasak Trudę vaidinusios Chantel Riley – atsiradę nauji personažai padėjo puikiai atskleisti pagrindinių herojų charakterius ir asmenybes. Flo suvaidinusi Sharron Matthews prisipažino, kad jos personažė gerokai drąsa pranoko ją pačią, mat audringam 3-iajame dešimtmetyje ji buvo našlė ir nepaisant nieko, būdama gerokai virš 40-ies, sugebėjo baigti medicinos mokyklą. Lillard teigė, kad per daugybę metų Merė Šo tapo brandesnė, gerokai praplėtė akiratį ir dabar ji jau buvo pasiruošusi nugalėti iššūkius, kurie būtų buvę per sunkūs pirmajame sezone, kuomet ji buvo dar pakankamai naivi.

Moteriškos giminės Indiana Jones?

Lauren Lee Smith vadina Frenkę Dreik savotiška Indiana Jones tipo moterimi, kuri turi nemažai trūkumų ir todėl yra gan linksma personažė. Aktorė taip pat užsiminė, kad vaidmuo reikalavo nemenko fizinio pasirengimo: jai teko mokytis kovos menų ir bokso scenoms, kuriose teko susidurti su blogiukais. Tačiau dėl to ji tikrai netapo agresyvia – laisvalaikiu jai ir toliau patiko šeimininkauti virtuvėje ir žiūrėti kulinarines laidas.

Partnerio nuotr./„Frenkės Dreik paslaptys“
Partnerio nuotr./„Frenkės Dreik paslaptys“

Nepaisant iššūkių, su kuriais dėl pandemijos teko susidurti aktoriams ir filmavimo komandai – dešimt 4-ojo sezono „Frankės Dreik paslapčių“ serijų dvelkia lengvumu ir smagia pramoga visai šeimai. Nors seriale veiksmas vyksta prieš 100 metų, gan spartus serialo tempas ir šmaikštūs dialogai suteikia jam neabejotino šviežumo. Tik per Epic Drama.

Įsitikinkite ar sekate mus Facebook

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas