Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Profesionalių aktorių grietinėlė ruošiasi trečiam juoko ir improvizacijos sezonui

Ateis laikas, kai ruduo tikrai pasibels į duris – metas pradėti ieškoti alternatyvų ilgėjantiems vakarams! Trečią sezoną pradedantis „Improwood“ – populiarus ir unikalus teatrinės improvizacijos projektas – sugrįžta į sceną Vilniaus „Tamsta“ muzikos klube.
Imperwood aktoriai
Imperwood aktoriai / Pranešimo aut. nuotr.

Kaip pastebi projekto įkūrėjas, aktorius Balys Latėnas, improvizacijos žanras išsiskiria tuo, kad scenoje neturi už ko pasislėpti: „Nėra scenografijos, kostiumų ar grimo. Nėra parašyto teksto ar iš anksto paruoštų mizanscenų. Scenoje esi tik tu, kiti aktoriai ir publikos impulsai. Viskas priklauso nuo aktorių pasitikėjimo vienas kitu ir gebėjimo bendradarbiauti. Man tai buvo ir tebėra svarbiausias dalykas – pasitikėjimas ir komandiškumas.“

Pasirodymai pasižymi spontaniškumu ir nenuspėjamumu – jų metu profesionalūs aktoriai čia pat, remdamiesi žiūrovų pasiūlymais, kuria netikėčiausias situacijas ir personažus, rašoma organizatorių pranešime žiniasklaidai.

Niekada nežinai, kas laukia – romantika traukinių stotyje, tragikomiška išlikimo kova negyvenamoje saloje

„Niekada nežinai, kas laukia – romantika traukinių stotyje, tragikomiška išlikimo kova negyvenamoje saloje ar netikėtas susitikimas odontologo kabinete. Visa tai priklauso nuo žiūrovų fantazijos ir mūsų aktorių gebėjimo greitai reaguoti,“ – apie pasirodymų dinamiką pasakoja Balys Latėnas.

Dviejų sezonų patirtis jau duoda vaisių

„Džiaugiuosi, kad po dviejų sezonų intensyvaus darbo galime matyti rezultatus. Svarbiausia, kad subūrėme stiprią ir patikimą aktorių komandą, su kuria scenoje dirbti yra tikras malonumas,“ – teigia B. Latėnas. Jo teigimu, komandos nariai jaučiasi laisvai ne tik scenoje, bet ir už jos ribų, o tai lemia dar didesnę jų sėkmę improvizacijos mene.

Šį sezoną pasirodymai vyks Vilniaus „Tamsta“ klube, spalį komanda uždarys Alytaus komedijos teatrų festivalį, o po Naujųjų metų planuoja surengti turą po Lietuvą ir aplankyti lietuvių bendruomenes užsienyje.

Kiekvienas pasirodymas – naujas atradimas

Aktorė Milda Noreikaitė tikina, kad kiekvienas pasirodymas būna vis kitoks: „Šis sezonas bus kupinas kūrybinių ieškojimų. Mes nuolat ieškome naujų būdų, kaip nustebinti ne tik žiūrovus, bet ir vienas kitą. Į kiekvieną pasirodymą atsinešame gerą nuotaiką, idėjas ir situacijas, kurios praturtina mūsų improvizacijos „kokteilį“.

Aidas Barkauskas, prisijungęs prie komandos praėjusį sezoną, šį rudenį įžengia su dar didesniu pasitikėjimu: „Praėjusį sezoną dar buvau naujokas, tad kartais jausdavausi šiek tiek suvaržytas. Tačiau šį rudenį pradedu kupinas energijos ir pasitikėjimo, kurį, tikiu, pajus ir mūsų žiūrovai.“

Šis sezonas man yra apie mūsų santykį su publika.

Ne tik spektaklis, bet ir ryšys su žiūrovais

„Improwoodo“ pasirodymai nėra tiesiog pramoga – tai akimirka, kurioje susitinka aktoriaus ir žiūrovo emocijos, kur kiekviena reakcija ir pasiūlymas tampa neįkainojama kūrybos dalimi. „Svarbiausia mums yra publika – jų juokas, susidomėjimas, o kartais net ir tylos akimirkos, kurios priverčia mus ieškoti naujų būdų, kaip kurti ir stebinti,” sako aktorė Milda Noreikaitė.

„Tai nėra tik improvizacija, tai – bendras kūrinys, kurio nepakartosi ir neatkartosi kitą kartą. Scenoje mes tampame šeima su tais, kurie sėdi priešais mus – tai emocinis ryšys, kurį labai vertiname.“ Tokie pasirodymai atskleidžia improvizacijos meno tikrumą ir atvirumą, kur aktoriai pasineria į nepažįstamus vandenis kartu su publika, o kiekvienas spektaklis tampa unikaliu dialogu tarp kūrėjų ir žiūrovų.

Publika – pagrindinis kūrėjas

Aktorius Oskar Wyganowski pabrėžia žiūrovų svarbą: „Šis sezonas man yra apie mūsų santykį su publika. Po pirmųjų sezonų matome, kad formuojasi mūsų auditorija, kuri žino, kur ateina ir ko tikėtis. Svarbiausia – jie turi puikų humoro jausmą, todėl kiekvienas pasirodymas tampa bendru šou, kurį kartu kuriame su žiūrovais. Šį sezoną tikiuosi paimprovizuoti ne tik Vilniuje, bet ir kituose Lietuvos miestuose.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas