Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rugpjūtis Druskininkuose – kultūros festivalių mėnuo: atvyks menininkai iš įvairių šalių

Rugpjūčio mėnesį Druskininkai taps teatro, muzikos, šokio ir tapybos menininkų meka. Į kurortą atvyksta dvylika muzikos, šokio ir teatro trupių iš 6 šalių, 67 muzikai iš 11 šalių ir 13 dailininkų iš Lietuvos ir Latvijos. Čia vyks VII-asis tarptautinis festivalis „Druskininkų vasaros teatro SANKRYŽA“, XXI-asis tarptautinis konkursas-festivalis „Muzika be sienų“ ir XI-asis tarptautinis tapybos pleneras, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Rugpjūtis Druskininkuose – kultūros festivalių mėnuo
Rugpjūtis Druskininkuose – kultūros festivalių mėnuo / Asmeninio archyvo nuotr.

Kultūros mėnesį kurorte atidaro tarptautinis festivalis „Druskininkų vasaros teatro SANKRYŽA“, kuris vyks rugpjūčio 5–15 dienomis. Nuo 2015-ųjų metų vykstantis festivalis šiemet pristatys net dvylika skirtingų scenos kūrinių – koncertų, muzikinių-teatrinių programų ir spektaklių. Festivalyje dalyvaus muzikos, šokio ir teatro menininkai iš Lietuvos, Ukrainos, Prancūzijos, Baltarusijos, Estijos ir Vokietijos.

Festivalio programoje skamba gerai lietuviams pažįstamų menininkų vardai, kaip Oskaro Koršunovo, Vlado Bagdono, Arūno Storpirščio, Birutės Mar ir daugelio kitų iš Lietuvos ir užsienio, kuriuos išvysti bus galimybė „Eglės sanatorijos“ erdvėse.

Rugpjūčio 10–19 d. vyks kasmetinis tarptautinis koncertas-festivalis „Muzika be sienų“. 2000-aisiais startavęs, šiemet jau XXI-asis festivalis gali pasigirti itin sodria ir gausia programa: nuo konkursinės, koncertinės iki edukacinės programos; nuo pianistų, pučiamųjų, mušamųjų pasirodymų iki muzikinių paskaitų ir mokslinių pranešimų.

Festivalyje dalyvauja 67 menininkai iš 11 šalių, tarp jų ir garsi druskininkietė, pianistė Guoda Gedvilaitė, kurios pasirodymą bus galima išgirsti „Eglės sanatorijos“ erdvėje. Visi koncerto-festivalio renginiai yra nemokami ir vyks „Eglės sanatorijoje“, „Draugystės sanatorijoje“, M.K.Čiurlionio menų mokykloje ir įvairiose miesto erdvėse.

Į „Eglės sanatoriją“ Druskininkuose sugrįžta jau tradicija tapęs XI-asis tarptautinis tapybos pleneras, kuris vyks rugpjūčio 16–28 d. Šiais metais jame dalyvaus 13 menininkų: vienuolika garsių Lietuvos dailininkų ir du žymūs kūrėjai iš Latvijos. Savo talentu ir kūryba džiugins tapytoja Dalia Kasčiūnaitė, Valentinas Antanavičius, Rimas Bičiūnas, Bronius Gražys, Ričardas Filistovičius, Mindaugas Skudutis, Romualdas Balinskas, Ramūnas Grikevičius, Jonas Daniliauskas, Vaidotas Janulis, Mykolė Ganusauskaitė bei užsienio svečiai – Agnija Germane (Ryga) ir Maris Čačka (Daugpilis). Kūrinius vertins menotyrininkė Ramutė Rachlevičiūtė.

Unikalaus menininkų talento ir kurorto aplinkos simbiozėje gimstančius kūrinius ir patį kūrybos procesą bus galima pamatyti gyvai atvirų durų dieną „Eglės sanatorijos“ administraciniame pastate. O rugpjūčio 28-ąją – parodos atidarymo dieną – pasigrožėti tapybos plenero menininkų darbais „Eglės sanatorijos“ stiklinėje galerijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas