Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Rupert“ kviečia į ritualinį performansą „didingas kaip kas“

„Rupert“ centras kartu su Šiuolaikinio meno centru (ŠMC) kviečia į menininkų Himali Singh Soin ir Davido Soin Tappeserio ritualinį performansą „didingas kaip kas“. Performansą papildys bendras muzikinis Soin Tappeserio ir „Isla to Isla“ pasirodymas. Renginys vyks ŠMC, gruodžio 2 dieną, 19 val., rašoma pranešime žiniasklaidai.
Menininkė Himali Singh Soin
Menininkė Himali Singh Soin / Rupert nuotr.

„HYLOZOIC/DESIRES“ (Himali Singh Soin ir Davidas Soin Tappeseris) – tai multimedijos performansų duetas, kurio darbuose susijungia poezija ir muzika, kurdama borgeziškas, spekuliatyvias ateitis ir multivisatas.

Himali yra rašytoja ir menininkė, gyvenanti Londone ir Delyje. Pasitelkdama kosmoso ir gamtos metaforas ji savo darbuose permąsto ekologinius nuostolius, namų praradimą, užuovėjos ieškojimą radikalioje meilėje. Savo apmąstymus ji perteikia įtraukiančiomis audiovizualinėmis aplinkomis.

Davidas yra muzikantas, kompozitorius ir performansų kūrėjas, gyvenantis Londone ir Naujajame Delyje. Davido kūrybai didelę įtaką padarė laikas, praleistas Indijoje, Italijoje, Nepale ir Meksikoje.

Menininką ypač domina socialiniai, kultūriniai ir aplinkosauginiai mūsų tikrovės suvokimo aspektai, todėl savo kūryboje jis eksperimentuoja kurdamas įvairialypes kompozicijas mušamiesiems instrumentams.
Kūrinyje „didingas kaip kas“ permąstoma kalachakra mandalos struktūra – geomantinė diagrama, kurioje piešinys, kūnas, miestas, žemė ir visata atspindėdami vieni kitus formuoja didingą kosminę architektūrą.

Pagrindinė istorijos gija – tai prarastosios bla, subtilios gyvybinės energijos, tekančios per pasaulį, paieškos. Terminas bla, pasiskolintas iš Tibeto medicinos, o skirtingose kultūrose verčiamas kaip prana, qi, ruh arba mana, pasimetė dabarties akimirkos krizėje. Tai galima pastebėti tiek nuvargusiame kūne, tiek išdžiūvusioje žemėje.

Būgnininkas šaukiasi li – žmogiškos ir nežmogiškos sąmonės dvasinės išraiškos, – kad galėtų atlikti gydomuosius ritualus ir sugrąžinti bla į mūsų kūnus bei planetą. Išsiųsdama ir gaudama signalus, palmės lapo dengiama figūra leidžiasi į įsižeminimo, cirkuliacijos ir regeneracijos kelionę, vadovaudamasi kūno čakromis, savo ruožtu atspindinčiomis gamtos pradus. Bandysime išgyti sklęsdami tarp vidinio, išorinio ir įvairių kitokių laiko ciklų, brėždami seismines linijas nuo Himalajų kalnų iki Vezuvijaus ugnikalnio, stengdamiesi vėl susijungti su žemės anima ir su rezonuojančiu žodžio meilė garsu bei galia.

„Isla to Isla“ (Hìldå ir Patricia Kokett) komanda pritraukia įvairiausius melomanus keistuolius, norinčius pasidžiaugti muzikos, svaiginimosi ir apskritai gyvenimo teikiama laisve. Pakilios nuotaikos šventiškų renginių cikle bus tyrinėjama egzotiška, žanrų nevaržoma muzika, žmonės bus kviečiami praleisti naktį nesilaikydami įprastų naktinių klubų gyvenimui būdingų taisyklių.

Renginio lankytojai yra kviečiami vilkėti baltos ar šviesių spalvų drabužius bei prašomi daiktus ir batus palikti drabužinėje arba už performanso erdvės ribų. Prašome atvykti bent 15 minučių anksčiau ir pasilikti laiko pasiruošti. Performaso trukmė – apie 1 val., po kurio vyks gyvos muzikos pasirodymas, DJ ir gėrimai.

Renginys nemokamas.

Parodos lankytojai privalės pateikti galimybių pasą ir laikytis visų būtinųjų saugos priemonių, įskaitant veido kaukes ir socialinį atstumą.
Šis renginys yra Rupert viešosios programos „Magijos ir ritualai“ dalis.

Rupert veiklas remia Lietuvos kultūros taryba, Vilniaus miesto savivaldybė. Partneris – ŠMC.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas