Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sauliui Rimeikiui atminti – piešinių paroda „Pokario vaikai: nebaigta istorija“

Šeštadienį 12 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Meno skyriuje (J. Janonio g. 9) pristatoma Sauliaus Rimeikio piešinių paroda „Pokario vaikai: nebaigta istorija“. Paroda skiriama šviesiam menininko atminimui. Paroda veiks iki kovo 14 d.
Per anksti išėjusio menininko Sauliaus Rimeikio atminimą primins paroda „Pokario vaikai: nebaigta istorija“
Per anksti išėjusio menininko Sauliaus Rimeikio atminimą primins paroda „Pokario vaikai: nebaigta istorija“ / Parodos organizatorių nuotr.

Personalinę piešinių parodą „Pokario vaikai: nebaigta istorija“ Sauliaus atminimui surengė jo artimieji ir Meno biblioteka. Menininko Sauliaus Rimeikio gyvybė užgeso 2020 metų vasario 26 ąją. Jam buvo tik 54 metai.

Liko nemažas pluoštas piešinių, pasakojančių jautrią Gemos ir Fredo vaikystės istoriją.

„Pokario vaikai“ labai daug kalba apie patį menininką: piešiniai nepaprastai jautrūs, siužetai iškalbingi ir kontekstiški. Istoriją galima perskaityti be teksto – piešiniuose viskas pasakyta. Saulius svajojo apie knygą ir mintyse ją visą laiką kūrė. Kartais ilgai pasakodavo, kokia ji turėtų būti.

Knyga vaikams buvo slapta Sauliaus svajonė. Jam pačiam jos išleisti nepavyko, jis ją tik nupiešė. Bet niekada nežinai likimo vingių: gal kokiam rašytojui ateis mintis parašyti istoriją pagal Sauliaus piešinius. Iliustracijos jau yra. Tai būtų graži dovana ir jam, ir mums.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas