Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savaitgalį – Plungės miesto šventė, kurios metu skambės ir didinga orkestrų muzika

Birželio 16 – 18 dienomis Plungės mieste tradiciškai vyks miesto šventei skirti renginiai. Plungės kultūros centras šiai didžiausiai ir reikšmingiausiai miesto šventei šiemet rengia tradicinį, respublikinį Pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalį.
Plungėje savaitgalį skambės orkestrų muzika.
Plungėje savaitgalį skambės orkestrų muzika. / Plungės kultūros centro nuotr.

Birželio 16 d. 16 val. Plungės kultūros centro parodų salėje vyks Plungės krašto profesionalių dailininkų grupės „3+“ kūrybos parodos, skirtos Plungės miesto šventei atidarymas.

Birželio 17 ir 18 dienomis nuo 10 val. Senamiesčio aikštėje tradiciškai vyks tautodailės ir tradicinių amatų mugė. Birželio 17 d. Plungės miesto šventės metu Plungės kultūros centras plungiškius ir miesto svečius kvies į XV respublikinį pučiamųjų instrumentų orkestrų festivalį. Šis jau penkioliktą kartą Plungės kultūros centro organizuojamas renginys Lietuvos Respublikos Kultūros ministerijos pripažintas visos šalies prioritetiniu renginiu.

Festivalio metu vyks tokie renginiai, kaip „Parko muzika“, soliniai geriausių ir profesionaliausių orkestrų Lietuvoje koncertai ir kitos veiklos. XV-jame orkestrų festivalyje dalyvaus net 13 orkestrų, tarp kurių Lietuvos Valstybinis pučiamųjų instrumentų orkestras „Trimitas“, Lietuvos kariuomenės orkestras, Pučiamųjų orkestras „Panevėžio garsas“ Pabradės fanfarinis orkestras, Panevėžio rajono orkestrai „Aukštyn“ ir „Skelpučini“, orkestrai iš Plungės, Platelių, Rietavo, Mažeikių, Telšių, Šilalės ir kitų miestų. Birželio 17 d. 13 val. Miesto šventės ir XV pučiamųjų orkestrų festivalio atidarymo koncerte koncertuos ir populiari grupė THUNDERTALE, kuri kartu su geriausiais šalies pučiamųjų orkestrais atliks bendrą kūrinį „Žemėj Lietuvos“ ir dovanos savo solinę programą. Tos pačios dienos vakarą 18 val. didžiojo teatralizuoto XV pučiamųjų orkestrų festivalio koncerte dalyvaus ir populiariosios klasikos ir dainų atlikėjas DEIVIS ir geriausi orkestrai iš visos Lietuvos. Orkestrų muzikines programas sustiprins ir bendros orkestrų, choreografinių grupių kompozicijos.

Birželio 18 dieną vyks Plungės kultūros centro meno kolektyvų ir jų partnerių koncertai. „Kviečiame apsilankyti ir smagiai praleisti sekmadienio dieną teatro, muzikos, dainų ir šokių apsuptyje“, – ragina Plungės kultūros centras.

Plungės miesto šventės metu plungiškių ir miesto svečių lauks ir daugybė kitų renginių, veiklų ir užsiėmimų įvairiose Plungės miesto erdvėse, kuriuos rengia įvairios rajono organizacijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?