Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Savo kūrinius Lietuvoje pristatys Phillas Niblockas ir Katherine Liberovskaya

Amerikiečių eksperimentinės scenos menininkas kompozitorius, filmų kūrėjas, fotografas Phillas Niblockas ir Kanados tarpdisciplininio meno kūrėja Katherine Liberovskaya savo kūrinius pristatys šį sekmadienį, rugpjūčio 13-ją dieną 18 val. projektų erdvėje „Geltonas Namas/The Yellow House“, rašoma pranešime spaudai.
Phillas Niblockas ir Katherine Liberovskaya
Phillas Niblockas ir Katherine Liberovskaya / Asmeninio albumo nuotr.

Šiemet rudenį savo 90-ąjį gimtadienį švęsiantis P.Niblockas yra tikras Niujorko avangardo ramstis. Atvykęs į Niujorką septintajame dešimtmetyje jis pradėjo fotografuoti ir filmuoti žymiausius to meto džiazo muzikantus, vėliau pradėjo kurti muziką, atlikti tarpdisciplininius performansus.

Ankstyviausios jo muzikinės kompozicijos datuojamos 1968 metų. Nuo 1985 metų P.Niblockas vadovauja „Eksperimental Internmedia Foundation“, kur jis yra menininkas ir narys nuo 1968 m.

Jis taip pat yra įrašų kompanijos „Experimental Intermedia XI“ kuratorius. P.Niblocko kūryba buvo pristatoma daugelyje vietų visame pasaulyje. Menininkas daug metų dėstė kiną/video ir fotografiją Staten Island koledže bei Niujorko miesto universitete.

K.Liberovskaya nuo 1980-ųjų užsiima eksperimentiniu video menu, kuria video instaliacijas ir video performansus, bendradarbiauja su kompozitoriais bei garso menininkais improvizuotose koncertinėse gyvo garso ir vaizdo situacijose.

Menininkė taip pat kuruoja eksperimentinio video/kino, garso/muzikos ir A/V renginius: nuo 2005 m. „Screen Compositions“ ir nuo 2006 m. „OptoSonic Tea“.

Tai yra reta ir ypatinga galimybė gamtos apsuptyje pabendrauti su iš Niujorko dviejų savaičių „Geltono Namo/The Yellow House“ meno rezidencijai atvykusiais menininkais.

„Geltonas namas“, apsuptas miškų ir pelkių, yra šalia Dubingių, Molėtų rajone. Dviejų menininkų – Jūratės Jarulytės ir Francisco Janes kuriama bei kuruojama meno erdvė skirta kinui ir tarpdisciplininėms, eksperimentinėms (meno) praktikoms, ji taip pat yra dedikuota universaliam meno kūriniui ir kūrybai bei menininko mokymuisi iš kito menininko. Čia siekiama sudaryti idealias sąlygas kūrybai natūralioje gamtinėje aplinkoje bei giliam įsiklausymui, stebėjimui.

Be kitų, vietoje sukurtų kūrinių, vieni svarbiausių „Geltono Namo/The Yellow House“ archyvo pamatų yra P.Niblocko 16 mm filmų serija „Dirbančių žmonių judėjimas“ (The movement of people working) – esminis antropologinės ir meninės vertės darbas, o taip pat ir visi P.Niblocko muzikiniai įrašai, kurie dažnai lydėjo jo filmus per pastaruosius kelis dešimtmečius. Menininkas institucijai yra padovanojęs skaitmenines savo darbų kopijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas