Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Selemonas Paltanavičius kviečia atkurti ryšį su savo aplinka

Trečius metus iš eilės vykstantis leidyklų „Terra Publica“ ir „Debesų ganyklų“ organizuojamas knygų ir žaidimų festivalis „RYŠ(K)IAI“ prasideda ir kviečia skaitytojus bei žaidimų mėgėjus atkurti ryšį ne tik su autoriais, bet ir su savo aplinka. Gegužės 10–17 dienomis vyks įvairūs gyvi ir virtualūs pokalbiai su autoriais bei knygų pristatymai, rašoma pranešime spaudai.

Festivalis „RYŠ(K)IAI“ atidaromas gegužės 10 d. 10 val. – jis pradedamas pokalbiu su kasmetiniu festivalio dalyviu – gamtininku Selemonu Paltanavičiumi – Tado Ivanausko Obelynės sodyboje, kurią prieš 100 metų gamtininkas profesorius T. Ivanauskas pradėjo kurti kartu su botanikos sodu. Gamtininkas supažindins su įvairiausiomis paukščių rūšimis ir pamokys skirtingus paukščius atpažinti gamtoje, papasakos apie Tado Ivanausko užaugintus išskirtinius augalus, gyvosios gamtos fotografavimo ir elgesio joje taisykles bei kitus atradimus gamtoje.

„Kodėl čia žydi švitriešis? Ar užaugs tas klevelis? Kodėl čia auga garšvos? Jeigu mums kyla tokie klausimai, vadinasi, pradžia jau yra. O jeigu šių gamtos stebuklų net nepastebime – tai mūsų didžioji klaida. Gamta yra ne tik greta mūsų, ji yra visai čia pat. Dėl to neišvengiamai turime turėti bent tą gamtos pradmenį. Jei jo neturėsime mes, suaugusieji, tuomet jo neįgis ir mūsų vaikai, o šie nepasakys ir savo vaikams,“ – teigia S. Paltanavičius. O kad taip neįvyktų ir sužinotume, kodėl reikia stabtelėti gamtoje, ką joje galime išgirsti ar pamatyti, S. Paltanavičius kviečia į virtualų pasivaikščiojimą po gamtą, kurį galite peržiūrėti 15min portale.

S. Paltanavičius pokalbio metu pristato jau ketvirtu tiražu išleistą knygą „Lietuvos gyvūnų didžioji knyga“ ir gidą po gamtą „Atradimai gamtoje“: „Knygą „Atradimai gamtoje“ pristatysiu tokiu biblijiniu palyginimu. Gal pamenate, kaip sakė Kristus alkstančiajam: aš tau neduosiu žuvies, aš tau duosiu meškerę. Tai čia tokia knyga. Tai nėra visi atradimai gamtoje, o patarimai, kaip rasti atsakymus, kaip atpažinti atodangą, kur ieškoti vienokių ar kitokių augalų, ir kiti atsakymai.“

Susipažinti su kitais knygų ir žaidimų festivalio „RYŠ(K)IAI“ renginiais bei juos stebėti galite leidyklos „Terra Publica“ „Facebook“ paskyroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas