Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliečiai vasarą palydės kartu su operos soliste iš Sakartvelo ir simfoniniu orkestru

Vasarai skaičiuojant paskutines dienas, Šiaulių „Aušros“ muziejus kviečia pasimėgauti muzika rožių apsuptame Chaimo Frenkelio vilos parke. Rugpjūčio 28 d., trečiadienį, 18 val. šiauliečiai išgirs solistę iš Sakartvelo Natalia Kutateladze (mecosopranas) ir Lietuvos nacionalinės filharmonijos simfoninį orkestrą (dirigentas Robertas Šervenikas). Šis koncertas uždarys visą vasarą trukusį XVI tarptautinį Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalį.
Rožių apsuptoje Chaimo Frenkelio viloje prasideda vasaros festivalis
XVI tarptautinio Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalio renginių akimirkos

Lietuvos nacionalinis simfoninis orkestras (meno vadovas Modestas Pitrėnas), 1940 m. įkurtas kompozitoriaus, dirigento ir pianisto B. Dvariono, šiemet pirmą kartą pasirodo Tarptautinio Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalio scenoje. Festivalio meno vadovo ir koncerto dirigento R. Šerveniko specialiai uždarymui parengta programa pradžiugins kiekvieno festivalio gerbėjo širdį.

Uždarymo koncerto kviestinė žvaigždė – operos solistė iš Sakartvelo N. Kutateladze’ė. Atlikėja baigė Tbilisio centrinę muzikos vidurinę mokyklą kaip pianistė, vėliau klasikinės operos dainavimo mokėsi Tbilisio valstybinėje Vano Sarajishvili konservatorijoje, kurią baigė su pagyrimu. 2015 m. ji buvo priimta į prestižinę Džuljerdo muzikos mokyklą (Niujorkas, JAV), kur siekė magistro laipsnio kaip garsios mokytojos, soprano Edith Wiens studentė.

N. Kutateladze’ė sceninės patirties įgijo savo gimtojoje šalyje ir plačiai koncertuodama užsienyje. Šį kartą operos solistė į Lietuvą atvyksta vieninteliam koncertui Chaimo Frenkelio vilos parke, Šiauliuose ji pasirodys pirmą kartą. Atlikėja drauge su simfoniniu atliks W. A. Mozart’o, G. Rossini’io, G. Donizetti’io, H. Berlioz’o, G. Bizet kūrinius.

11 – tiek pasirodymų sudarė šių metų Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalio programą, kuri kvietė ne tik pasinerti į muzikinę kelionę, bet ir išvysti kitus menus – šokį, teatrą, kiną. Savo talentais dalijosi atlikėjai iš Olandijos, Vokietijos, Ispanijos, Italijos, Sakartvelo, Lietuvos.

Nors oficialus nemokamas festivalio atidarymo koncertas, skirtas Valstybės dienai paminėti, įvyko liepos 6-ąją, dėl išaugusio pasirodymų skaičiaus pirmasis renginys organizuotas dar birželio mėnesį. Šie metai festivalio istorijoje tapo išskirtiniais dėl išsiplėtusios festivalio geografijos – pirmą kartą vienas iš renginių – tenoro Marcel Beekman (Olandija) ir pianisto Justo Šerveniko pasirodymas – įvyko ne tik Chaimo Frenkelio viloje Šiauliuose, bet ir Žemaičių muziejuje „Alka“ Telšiuose.

Daugiausiai šiauliečių dėmesio, be festivalio atidarymo koncerto, sulaukė lūpinės armonikėlės virtuozo iš Italijos Gianluca Littera ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro simfoninio orkestro pasirodymas, Antonio Lizzan‘os ir grupės iš Ispanijos koncertas bei „Knygos teatro“ spektaklis vaikams.

Už palaikymą jau 16 kartą organizuojant festivalį ir ženklią finansinę paramą, organizatorius – „Aušros“ muziejus – itin dėkingas Šiaulių miesto savivaldybei ir Lietuvos kultūros tarybai. Festivalio įgyvendinimui labai svarbi ir verslo parama bei palaikymas.

Šiaulių miesto savivaldybė praėjusiais metais Tarptautinį Chaimo Frenkelio vilos vasaros festivalį pripažino Reprezentaciniu miesto renginiu. Toks įvertinimas leidžia „Aušros“ muziejui auginti festivalį ir surengti daugiau pasirodymų.

Festivalio programa skelbiama www.ausrosmuziejus.lt. Bilietus įsigyti galima visose TICKET MARKET kasose, PayPost skyriuose, internetu bei Chaimo Frenkelio viloje.

Organizatorius – Šiaulių „Aušros“ muziejus. Pagrindiniai rėmėjai: Lietuvos kultūros taryba, Šiaulių miesto savivaldybė. Rėmėjai: UAB „Sabalin“, AB spaustuvė „Titnagas“, UAB „Televizijos ir ryšio sistemos“. Pagrindiniai informaciniai rėmėjai: LRT.lt, žiniasklaidos grupė „Etaplius“. Informaciniai rėmėjai: „Šiaulių kraštas“, Šiaulių apskrities televizija, radijas RS2. Draugas gėlių ir dovanų salonas „Dabija“. Bilietus platina „TICKET MARKET“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas