Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiaurės Reino Vestfalijos šokio namams vadovaus Ingrida Gerbutavičiūtė

Šiaurės Reino Vestfalijos šokio namams „tanzhaus nrw“ Diuseldorfe nuo 2022 / 2023 m. teatro sezono pradeda vadovauti Ingrida Gerbutavičiūtė. „Labai džiaugiamės, kad naująja vadove tapo įvairiapusė, scenos menus puikiai išmananti ekspertė, gerai žinanti šokio poreikius bei galimybes“, – komentavo „tanzhaus nrw“ tarybos pirmininkas dr. Johannesas Kurschilgenas.
Ingrida Gerbutavičiūtė
Ingrida Gerbutavičiūtė / Katjos Illner nuotr.
Temos: 2 Kultūra Šokiai

I.Gerbutavičiūtė džiaugiasi: „Kaip šokio meno ir akademijos jungtis „tanzhaus nrw“ yra išskirtinė institucija tiek Vokietijoje, tiek užsienyje, garsėjanti ypač plataus spektro meniniu turiniu, teikiamų šokio seminarų kokybe ir profesionalams, ir mėgėjams. Vadovauti tokiai institucijai man labai didelė garbė ir milžiniška atsakomybė, kurią prisiimu su dideliu džiaugsmu.“

I.Gerbutavičiūtė, teigiama pranešime spaudai, yra šiuolaikinio šokio kritikė, dramaturgė ir kuratorė. Laisvajame Berlyno universitete studijavo lingvistiką, teatrologiją, publicistiką ir komunikaciją.

2012–2017 m. buvo „Litauen tanzt“ festivalio Berlyne kuratorė, 2013–2018 m. – Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Šokio katedros vedėja. I.Gerbutavičiūtė yra platformų „Lithuanian Dance Showcase“ ir „Baltic Dance Platform“ daugkartinė bendrakuratorė, 2019 m. nominuota „Auksiniam scenos kryžiui“ už geriausią metų dramaturgiją spektakliui „Amžinybė ir viena diena“.

Daugelio šokio platformų komisijos narė, tarp jų Tanzplatform Deutschland 2020 bei Vokietijos kultūros rėmimo programos NEUSTART KULTUR ekspertų komisijos narė. Šiuo metu I.Gerbutavičiūtė yra vadovaujančioji tarptautinio šokio kongreso „Tanzkongress 2022֧“, kurį organizuoja VFR Kultūros fondas ir Mainco valstybinis teatras, dramaturgė.

„tanzhaus nrw“ – tarptautiniai šiuolaikinio šokio namai Diuseldorfe. Tai turintis dvi scenas bei aštuonias studijas centras, kuris yra ir akademija, kas savaitę sukviečiantis apie 4000 lankytojų. 1978 m. įkurti kaip šokio dirbtuvės, dabar „tanzhaus nrw“ yra vieni pagrindinių ne tik Vokietijos, bet ir Europos šiuolaikinio šokio namų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas