Šiemet bus pažymimi Kardinolo Vincento Sladkevičiaus metai

Kultūros ministerijos teikimu Vyriausybė patvirtino Kardinolo Vincento Sladkevičiaus metų minėjimo 2021-aisiais planą. Minėjimais ir konferencijomis, kultūriniais ir pažintiniais renginiais, kitomis veiklomis bus pagerbtas Lietuvai nusipelniusios asmenybės, savo gyvenimą paskyrusios tėvynei ir jos kovai už laisvę, kardinolo Vincento Sladkevičiaus (1920–2000) atminimas, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Vincentas Sladkevičius
Vincentas Sladkevičius

Plane numatytus minėjimo renginius ir konferencijas organizuos Kauno, Prienų, Utenos, Kaišiadorių rajonų ir Vilniaus miesto savivaldybės, Kauno arkivyskupijos muziejus. Literatūros, dokumentų ir fotografijų parodas, muzikinius renginius, piligriminius žygius rengs savivaldybės, kultūros įstaigos, Lietuvos centrinis valstybės archyvas ir Lietuvos valstybės naujasis archyvas.

Kardinolo asmenybei ir darbams atminti bus skirtos LRT televizijos ir radijo laidos, taip pat ir interneto svetainėje bus transliuojamas Kardinolo Vincento Sladkevičiaus metams skirtas vaizdo klipas, rodomas Algirdo Tarvydo dokumentinis filmas.

Didžiąją dalį plano veiklų, minint Kardinolo Vincento Sladkevičiaus metus, įgyvendins savivaldybės ir regionuose veikiančios kultūros įstaigos bei parapijos, daugiausia veiklų vyks su jo gyvenimu ir veikla susijusiuose regionuose.

„Tikimės, kad įprasminant ir minint kardinolo Vincento Sladkevičiaus išskirtinius darbus ir nuopelnus, šalies regionuose bendruomenės aktyviau įsitrauks į visuomeninę ir kultūrinę veiklą, o virtualūs renginiai, gerėjant situacijai, palaipsniui kelsis į realias erdves“, – sakė kultūros viceministras Albinas Vilčinskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas