Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Svarbu žinoti planuojantiems aplankyti šviesų festivalius: reklamose to nepamatysite

Šiemet itin populiaria pramoga įvairiose Lietuvos vietose tapo šviesų festivaliai, bent trumpam kviečiantys iškeisti žiemos tamsą į magišką ir spalvingą pasakų pasaulį. Tačiau kaip pasirinkti ir nenusivilti? Vieni tokių renginių organizatorių atskleidė, kaip pažinti tikrai kokybiškas patirtis bei tinkamai joms pasiruošti.
Svarbu žinoti planuojantiems aplankyti šviesų festivalius: reklamose to nepamatysite
Svarbu žinoti planuojantiems aplankyti šviesų festivalius: reklamose to nepamatysite / Pakruojo dvaro archyvo nuotr.

Įvertinkite trukmę

„Visų pirma, svarbu suprasti, ko norite, kokios pramogos ieškote. Nors vadinami taip pat, Lietuvoje vykstantys festivaliai – labai skirtingi. Dalis jų – skirti trumpam apsilankymui, greitai patirčiai, tiesiog maloniam pasivaikščiojimui gražioje aplinkoje. Kiti – didesni ir siūlo įvairesnes pramogas, juose galima kokybiškai praleisti bent pusdienį.

Iš anksto pasidomėti svarbu, kad išvengtumėte situacijos, kai atvyksite vos trumpam, neturėdami daug laiko, o apžiūrėti bei išbandyti norėsis viską, tad teks labai skubėti ar išvažiuoti pasidžiaugus vos nedidele šventės dalimi. Ir priešingai – nusiteikus ilgai pramogai, gali tekti nusivilti, jei ji baigsis jau po valandos“, – teigia didžiausią Baltijos šalyse žiemos festivalį „Kalėdų kosminė stotis“ šiemet surengusios Pakruojo dvaro komandos atstovai.

Pakruojo dvaro archyvo nuotr./Svarbu žinoti planuojantiems aplankyti šviesų festivalius: reklamose to nepamatysite
Pakruojo dvaro archyvo nuotr./Svarbu žinoti planuojantiems aplankyti šviesų festivalius: reklamose to nepamatysite

Dviejų tipų festivaliai

Žiemos šviesų festivaliai Pakruojo dvare rengiami jau 6 metus, iš čia po visą šalį ilgainiui pasklido tokių renginių tradicija. Pasak dvaro komandos, šiuo metu Lietuvoje žiemą vyksta dviejų tipų festivaliai: šviesų ir patirčių.

„Keletą metų džiaugiamės vis skirtingomis įspūdingomis šviesų skulptūromis, tačiau šiemet renginį išplėtėme: sujungėme profesionalų teatrą, šou elementus, žinomų režisierių kurtą šviesų bei muzikos choreografiją ir gražiausius Kalėdų aspektus: puošmenas, jaukumą, stebuklus ir vaišes.

Todėl šių metų šventę mums jau sunku yra vadinti šviesų festivaliu: nors dvaro teritorijoje sukūrėme net du šviesų parkus – kosmoso ir vandenynų pasaulio – visgi jie yra tik dalis įvairialypės festivalio patirties“, – teigia „Kalėdų kosminės stoties“ organizatoriai.

Svarbiausia – lankytojų atsiliepimai

Pasak Pakruojo dvaro komandos, efektyviausias būdas pasirinkti festivalį – jame jau buvusių žmonių vertinimai bei nuomonės.

„Rinkdamiesi visada stenkitės atsižvelgti į tikrus atsiliepimus – festivalį jau aplankiusių draugų, pažįstamų ar internete savo patirtimis pasidalinusių žmonių. Tokie renginiai visų pirma yra emocijos ir patirtys – būtent tai tiksliausiai atskleidžia festivalyje jau buvę žmonės, tad tai – lengviausias kelias apsispręsti, ar verta aplankyti renginį“, – teigia „Kalėdų kosminės stoties“ organizatoriai.

Praktiniai aspektai

Itin daug lankytojų į festivalius keliauja su vaikais, todėl svarbūs – ir labai žemiški apsilankymo aspektai.

„Įvertinkite, ar renginyje turėsite galimybę pavalgyti išalkę, taip pat – sušilti viduje, jei ilgainiui pasidarys vėsu. Svarbu atkreipti dėmesį į tinkamą aprangą, galbūt papildomus batus, kojines, pirštines – nemažai festivalių vyksta lauke ir neturi sausų bei šiltų patalpų, tad tinkamai nepasiruošus smagi pramoga ilgainiui gali virsti nemaloniais prisiminimais“, – teigia Pakruojo dvaro komanda.

Didžiausios autentiškos dvaro sodybos Lietuvoje teritorijoje iki šiol yra daugiau nei 40 pastatų, juose veikia daugybė amatininkų dirbtuvių, įvairios istorinės ekspozicijos, viešbučiai, kavinės ir restoranai, o šią žiemą įkurtas ir Kalėdų miestelis – Šiaurinės žvaigždės paštas, Kalėdų Senelio svetainė, nykštukų dovanų dirbtuvės bei šventinė mugė.

Pakruojo dvaro archyvo nuotr./Svarbu žinoti planuojantiems aplankyti šviesų festivalius: reklamose to nepamatysite
Pakruojo dvaro archyvo nuotr./Svarbu žinoti planuojantiems aplankyti šviesų festivalius: reklamose to nepamatysite

Išskirtinumas – Kalėdų atmosfera

Dar vienas svarbus argumentas aplankyti vieną ar kitą festivalį – galimybė jame pajusti ir atšvęsti Kalėdas.

„Mes, žinoma, kviečiame tai daryti pas mus, nes sukūrėme tikrą šventinę pasaką, nukelsiančią į gražiausius vaikystės prisiminimus, pripildytus spindesio, įtraukiančių kalėdinių spektaklių, lazerių, šviesų ir muzikos šou bei susitikimų su pačiu Kalėdų Seneliu.

Šventinis laikotarpis ir moksleivių atostogos – ilgos, tad laiko pakaks viską atrasti ir pasimėgauti, galbūt aplankyti net kelias šviečiančias vietas Lietuvoje. Ten ieškoti siūlome ir Kalėdų todėl, kad tai – vienos iš geriausių vietų pajusti tikrą žiemos švenčių magiją, pabūti pasakoje, o šventės juk ir yra būtent tai – stebuklų metas“, – sako Pakruojo dvaro komanda.

Įprastai penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais veikiantis festivalis „Kalėdų kosminė stotis“ Pakruojo dvare gruodžio 22 – sausio 1 d. lankytojų lauks kasdien.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas