Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tado Dambrausko fotografijų konkurse 15min.lt fotografas laimėjo net du prizus

Krašto apsaugos ministerijos organizuotame Tado Dambrausko fotokonkurse „Lietuvos kariuomenė fotografijoje 2010–2011“ 15min.lt fotografas Erikas Ovčarenko su nuotrauka „Virvės traukimo rungtis. Jubiliejinės XX Krašto apsaugos savanorių pajėgų sporto žaidynės S.Dariaus ir S.Girėno stadione Kaune. 2010 m. liepa“pelnė net du prizus. Konkurso komisijos sprendimu kategorijoje „Krašto apsaugos savanoriai“ E.Ovčarenko tapo temos nugalėtoju. O portalo „Delfi“ skaitytojai tą patį darbą pripažino įdomiausia karine nuotrauka.
„Virvės traukimo rungtis. Jubiliejinės XX Krašto apsaugos savanorių pajėgų sporto žaidynės S.Dariaus ir S.Girėno stadione Kaune. 2010 m. liepa“
„Virvės traukimo rungtis. Jubiliejinės XX Krašto apsaugos savanorių pajėgų sporto žaidynės S.Dariaus ir S.Girėno stadione Kaune. 2010 m. liepa“ / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Sveikiname kolegą!

Šiemet vykusiame septintajam karinės fotografijos konkursui buvo pateiktos 2010-2011 m. sukurtos nuotraukos, kurios buvo vertinamos keturiose temose: „Portretas“, „Profesionalumas“, „Krašto apsaugos savanoriai“ ir „Reportažas“.

Konkursui nuotraukas pateikė 49 autoriai. Iš viso atsiųsta 325 nuotraukos ir 37 reportažai.

Konkursas „Lietuvos kariuomenė fotografijoje“ skiriamas Krašto apsaugos ministerijos operatoriui ir fotografui Tadui Dambrauskui atminti. Jį rengiant siekiama informuoti visuomenę apie Lietuvos kariuomenę, skatinti šalies fotografus ir žurnalistus domėtis karių gyvenimu, karius – fotografuoti.

Karo operatoriaus ir fotografo Tado Dambrausko vardas šiam fotokonkursui suteiktas norint įamžinti jo atminimą ir nuopelnus. Tadas Dambrauskas Krašto apsaugos departamente pradėjo dirbti 1990 metais, netrukus buvo paskirtas Vilniaus operatyvinės grupės instruktoriumi-metodininku. Vėliau dirbo žurnalo „Karys“ fotografu, brigados „Geležinis Vilkas“ ir Krašto apsaugos ministerijos operatoriumi. Jis sukaupė unikalų nuotraukų ir vaizdų archyvą – fiksavo Lietuvos kariuomenės raidą nuo Sąjūdžio žaliaraiščių iki modernios, vertos narystės NATO, kariuomenės.

Dirbdamas Tadas Dambrauskas nevengė rizikos ir netradicinių sprendimų, dėl „gero kadro“ buvo pasiryžęs pralaužti bet kokius ledus. Jis pirmasis ir vienintelis kariuomenėje filmavo parašiutininkus prisirišęs prie lėktuvo sparno, nuolat leisdavosi į ilgus ir sudėtingus žygius kartu su kariais, fiksavo pirmųjų tarptautinių lietuvių misijų akimirkas Balkanų regione ir Afganistane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas