Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Tarptautinė paveldosaugininkų organizacija ICOMOS atnaujina veiklą Lietuvoje

Tarptautinė paveldosaugininkus vienijanti organizacija ICOMOS atnaujina veiklą Lietuvoje, trečiadienį pranešė asociacijos „ICOMOS Lietuva” valdyba.
Valstybės vėliavų pakėlimo ceremonija
Lietuva / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Ši asociacija – naujas akredituotas organizacijos nacionalinis komitetas, kuris gali naudoti jos pavadinimą savo veikloje ir oficialiuose dokumentuose.

„ICOMOS veiklos Lietuvoje laikinas sustabdymas ir atnaujinimas nacionaliniu lygmeniu rodo tarptautinės paveldo ekspertų bendruomenės ir neabejingos Lietuvos visuomenės dalies susirūpinimą dėl prastėjančios paveldo apsaugos padėties Lietuvoje“, – rašoma valdybos pranešime.

Jame taip pat teigiama, kad naujas komitetas sudarytas iš Lietuvoje buvusių ICOMOS narių, kuriais pasitiki organizacijos vadovybė.

„ICOMOS suteikta akreditacija asociacijai „ICOMOS Lietuva“ reiškia nacionalinio komiteto teisių suteikimą, visišką jos pripažinimą ir įgaliojimą veikti vardan paveldo išsaugojimo ateities kartoms“, – teigia valdyba.

„ICOMOS Lietuva” planuoja kiek įmanoma greičiau imtis veiksmų, kad būtų atkreiptas dėmesys į Lietuvoje egzistuojančias paveldosaugos problemas, rengti diskusijas bei skleisti informaciją apie būtinus pokyčius“, – rašoma pranešime.

Ankstesnis Lietuvos padalinys šių metų liepą buvo pašalintas iš organizacijos kaip praradęs pasitikėjimą, taip pat dėl to, kad neatitiko ICOMOS statuto, procedūrų taisyklių ir etikos principų.

Tarptautinė paminklų ir lankytinų vietų apsaugos taryba (ICOMOS) yra ekspertų tinklas, veikiantis daugelyje pasaulio šalių. Jam priklauso architektai, istorikai, archeologai, meno istorikai, geografai, antropologai, inžinieriai ir miestų planuotojai.

Organizacijai priklauso daugiau nei 10 tūkst. narių 151 pasaulio šalyje, ji turi daugiau nei šimtą nacionalinių komitetų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas