Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
07 06

Tūkstančiams choristų diriguosiantis P. Gylys: Dainų šventė mums tapo šventa

Dainų šventė tapo mums šventa, sako šimtmečio renginyje tūkstantinei choristų miniai šeštadienį diriguosiantis Povilas Gylys.
Dirigentas Povilas Gylys / Paulius Peleckis/BNS nuotr.
Dirigentas Povilas Gylys / Paulius Peleckis/BNS nuotr.

„Ji (Dainų šventė – BNS) pasidarė mums šventa, mes be jos negalime“, – interviu BNS sakė 77-erių vyriausiasis Dainų švenčių dirigentas.

12 tūkst. choristų Vingio parko estradoje Vilniuje vyksiančioje Dainų dienoje „Kad giria žaliuotų“ diriguosiantis P. Gylys kūriniu „Lietuva brangi“ uždarys visą savaitę trukusią šimtmečio Dainų šventę.

„Tai genialus kūrinys“, – sakė „Ąžuolų klubo“ vyrų choro vadovas ir pridūrė, kad šiųmetinėje šventėje skambės ne tik lietuvių klasika, bet ir šiuolaikiniai kūriniai.

Beveik dešimtyje Dainų švenčių dalyvavęs Lietuvos muzikos ir teatro akademijos profesorius teigė, kad sovietmečiu jose buvo juntamas vienybės jausmas, tačiau tuo metu vykusių renginių kalbėjo nelaikantis lietuvių protestu.

Anot jo, Lietuvai atgavus nepriklausomybę Dainų dienos repertuare įvyko lūžis.

– Šeštadienį diriguosite tūkstančiams choristų Vingio parko estradoje vyksiančioje Dainų dienoje. Kiek kartų iš viso esate dalyvavęs šioje šventėje?

– Pirmą kartą pradėjau diriguoti „Gaudeamus“ šventėje. Tai buvo 1978 metais. Šiemet tai yra turbūt aštunta ar devinta mano šventė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai