Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vilniaus vandens muziejuje – sunkiai paaiškinamos improvizacijos (nuotraukos)

Kai šeštadienį iš dangaus krito šlapdriba, Menų spaustuvėje nepilnos valandos ekskursijai pakvietė Vilniaus vandens muziejus. Čia keturi Lietuvos menininkai nelabai gausiai susirinkusią publiką girdė vandeniu, tablečių pavidalo bevandenėmis sultimis ir net degtine – už ištvermę šiaurės vėjų kambaryje.
Vilniaus vandens muziejus
Vilniaus vandens muziejus / Irmanto Gelūno nuotr.

Įvairiose Menų spaustuvės rūsio erdvėse (net tualetuose) menininkai Jolanta Kriščiūnaitė, Sonata Visockaitė, Toma Vaškevičiūtė ir Irmantas Bačelis pasakojo pasaką apie vandenį, kvietė po vieną pasitikrinti savo intelekto koeficientą ir apsiplauti rankas, ragino pasiklausyti 10 būdų, kaip dėl vandens ar be vandens galima mirti, siūlė stebėti, kaip žmogus kadaise atsiskyrė nuo žuvies ir t.t. Žiūrovai nuolat stebėjosi menininkų improvizacijomis, neretai skambėjo ir juokas.

Šis su ekologinėmis idėjomis siejamas Vilniaus vandens muziejus – tai Lietuvos ir Didžiosios Britanijos menininkų dvi savaites trukusių bendrų kūrybinių seminarų rezultatas. Būtent šių kūrybinių dirbtuvių, kurių pirmajame etape dalyvavo beveik dvidešimt skirtingų sričių Lietuvos scenos menininkų, tema buvo vanduo. Iš kūrybinio proceso, etiudų, improvizacijų, mokslinės medžiagos, dabartinių pasaulio aktualijų nuosekliai gimė idėjos šeštadienį pristatytai improvizacijai Menų spaustuvėje.

Kūrėjai tikisi, kad Vilniaus vandens muziejus kitais metais tęs savo gyvavimą kaip spektaklis „Nuostabus vandens gyvenimas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas