Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vokietija įsteigė 2,5 mlrd. eurų fondą, padėsiantį atgaivinti kultūros sektorių

Vokietija šią savaitę pristatė 2,5 mlrd. eurų fondą, skirtą padėti atgaivinti nuo COVID-19 pandemijos smarkiai nukentėjusį kultūros sektorių ir paskatinti renginių organizatorius vėl pradėti planuoti renginius dabar, kai padėtis šalyje gerėja.
Paroda (asociatyvi nuotr.)
Paroda (asociatyvi nuotr.) / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Vokietija Kultūra

Fondas kompensuos bilietų pardavimų pajamas tais atvejais, kai lankomumas renginiuose bus ribojamas dėl higienos atsargumo priemonių, ir suteiks draudimą, jei renginius reikėtų atšaukti ar nukelti pandemijai vėl paūmėjus.

„Svarbu suteikti žmonėms drąsos kurti planus“, – spaudos konferencijoje sakė finansų ministras Olafas Scholzas, – Kad galėtume atgaivinti savo daugialypį kultūros sektorių.“

Finansinė pagalba nuo liepos 1 dienos bus teikiama renginiams, kuriuose dalyvaus iki 500 dalyvių, o nuo rugpjūčio mėnesį ir renginiams, kuriuose dalyvių skaičius bus iki 2 tūkstančių.

Nuo rugsėjo renginių atšaukimo draudimas galės būti taikomas ir didesniems renginiams.

Fondu galės pasinaudoti koncertų, spektaklių, festivalių, operos ir estrados renginių, skaitymų ir filmų peržiūrų organizatoriai.

Vokietija pastaruoju metu pavyko sustabdyti trečiąją COVID-19 bangą ir šalis atsargiai laukia vasaros sezono po kelis mėnesius trukusių ribojamųjų priemonių.

Kaip ir kitose šalyse, dėl koronaviruso įvestos ribojamosios priemonės smarkiai paveikė Vokietijos kultūros sektorių, o teatrai, koncertų salės ir kino teatrai pandemijos pradžioje užsidarė pirmieji bei atsivėrė vieni paskutiniųjų.

Vokietijos kultūros ministrė Monika Gruetters teigė, kad naujasis fondas, papildantis jau siūlomą vyriausybės pagalbą įmonėms ir menininkams, nukentėjusiems nuo pandemijos, bus didžiausias visų laikų kultūros paramos paketas.

„Tai pandemijos sukeltos krizės naštos, tenkančios kultūros sektoriui, pripažinimas bei šio sektoriaus svarbos pripažinimas“, – žurnalistams kalbėjo ministrė.

Vokietijos kultūros taryba – skėtinė kultūros grupių organizacija – pasveikino fondą kaip būdą „sumažinti finansinę riziką“ planuojant renginius su žiūrovais.

„Kultūros durys turi atsiverti kuo greičiau, – pareiškė tarybos vadovas Olafas Zimmermannas. – Fondas padės mums tai padaryti.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas