Vokiškos kultūros oazė Palangoje

Palangoje yra vieta, kurioje galima pavalgyti populiariausių tradicinio Vokietijos gatvių greito maisto – „Curry Wurst“, kurio istorija prasidėjo dar 1949 metais. Briuselyje tai toks populiarus maistas, kad jo garbei pastatytas net „Curry Wurst“ muziejus. „Van Wurst“ greito maisto restoranas, esantis J.Basanavičiaus gatvėje, gali Jums pasiūlyti ne tik populiariuosius „Curry Wurst“, tačiau ir įspūdingo skonio tradiciškas belgiškas bulvytes.
„Van Wurst“ degustacija
„Van Wurst“ degustacija / Projekto partnerio nuotr.

Populiariausia Vokietijos ir Belgijos gatvės maisto kultūra – vienoje vietoje

Palangos kurorte beveik „ant kiekvieno kampo“ yra siūlomi tradiciški lietuviški patiekalai, kebabai, vafliai ant pagaliuko. „Van Wurst“ – tai visiškai nauja maisto koncepcija, siūlanti paragauti tradicinių vokiškų dešrų ir skaniausių pasaulyje belgiškų bulvyčių. Pasak „Van Wrust“ restorano vadovo Martyno Šukšterio – „Van Wurst greito maisto restorane atsiskleidžia vokiškos ir belgiškos kultūros gatvių maisto tradicijos. Tai yra belgiškos bulvytės ir vokiškos dešros.“

Palangos miestą kiekvienais metais aplanko ir daug svečių iš Vokietijos. Užsukę ragavo ir vertino populiariausius „Curry Wurst“, dešrainius ir liko sužavėti. „Svečiai iš Vokietijos džiaugiasi, kad vokiškos kultūros maisto atsiranda ir kitose valstybėse. Paragavę mūsų dešrelių nustemba, nes jos tokios pat kaip ir gimtinėje“, – sako Martynas.

Naujas meniu – bus laimingi, net ir labiausiai išalkę

„Van Wurst“ greito maisto restoranas garsėja ne tik įspūdingo skonio dešromis ir bulvėmis, tačiau ir labai didelėmis porcijomis už labai mažą kainą. Bus sotūs net ir labiausiai išalkę. Dešrelių ir bulvyčių kainos prasideda nuo 3 eurų, „Curry Wurst – nuo 5 eurų, o kompleksų kainos prasideda nuo 6 eurų. Pasak Martyno – „Klientai linkę imti kompleksus, kuriuose yra pasirinktas dešrainis ar curry wurst, bulvyčių porcija, pasirinktinai L ar XL dydžio ir gėrimas. Pasiėmus didelio dešrainio kompleksą, net ir labiausiai išalkęs žmogus būna sotus.“

Kaip ir kiekvienais metais, „Van Wurst“ restoranas pristato naujienas, šis sezonas ne išimtis. „Šiais metais mes turime didesnį dešrainių pasirinkimą, atsirado galimybė pasirinkti didelį kompleksą. Šiuo metu mes turime 8 dešrainius. Taip pat atsirado “Curry wurst“ su kiauliena ir su vištiena“, – pasakoja Martynas Šukšteris.

Ypatingas dėmesys klientams

„Van Wurst“ greito maisto restorane svarbiausias – klientas. Personalas visada padės ir patars ką išsirinkti pavalgyti, pagal žmogaus poreikius ir pageidaujamo skonio. Lauke yra terasa, kurioje galima patogiai įsitaisyti ant pievoje esančių sėdmaišių, groja muzika. Pasak Martyno – „Van Wurst“ išsiskiria nuo kitų, Palangoje esančių, greito maisto restoranų, tuo, jog atskleidžia vokiškos ir belgiškos kultūros gatvės maisto topus. Tvirtas kolektyvas, apmokytas taip, kad klientams paliktu tik geras emocijas. Griežtas kokybės palaikymas, klientams garantuoja tik kokybišką maistą.“

Paragauti tradicinio Vokietijos ir Belgijos gatvės maisto ateina ir jauni ir seni. Kaip žinia, vasarą Palanga virsta ne miegančiu miestu, todėl atsižvelgus į restorano klientų poreikius šiais metais prailgintas darbo laikas. Su gera nuotaika ir skaniu maistu nuo šiol greito maisto restoranas „Van Wurst“ sekmadieniais – ketvirtadieniais, dirba nuo 10 valandos ryto iki 2 valandos nakties, o penktadieniais ir šeštadieniais, dirba nuo 10 valandos net iki 4 ryto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų